Index Vakbarát Hírportál

Pillanatok alatt kelt el minden jegy az új Harry Potter-színdarabra

2015. október 29., csütörtök 10:36

Dühösek a rajongók, mert szerda reggel kevesebb mint egy óra alatt elfogyott az összes jegy az új Potter-színdarab első előadásaira, írja a Business Insider. A legtöbbjük arra panaszkodott, hogy túlterhelt volt a rendszer, ami miatt több órába telt a jegyfoglalás a június hetedike és szeptember tizennyolcadika közti előadásokra. Már ha egyáltalán sikerült valakinek.

Az indulatos beszámolókból az derül ki, hogy a Potter-rajongók direkt korán keltek, 3-6 órákat küzdöttek a túlterhelt rendszerrel, majd a Twitteren panaszkodtak arról, hogy még ekkora áldozatok ellenére sem sikerült a vásárlás – ha pedig esetleg összejött, akkor nagyon boldogak voltak miatta. A sok elégedetlenkedés és a nagyfokú érdeklődés hatására még aznap újabb jegyeket kezdtek el értékesíteni a Potter-fanatikusoknak egy 2017-es előadásra, akik ettől aztán némileg megnyugodtak.

A jegyárak egyébként 260 fontnál, azaz több mint százezer forintnál tartanak, miközben egyes már megvásárolt jegyeket közel 1,3 millió forintnyi összegért adnak tovább.

Az egész őrület akkor kezdődött, amikor nemrég robbant a hír, hogy Harry Potter kalandjai nem könyvben, hanem egy kétrészes színdarabban folytatódnak tovább, ami A Harry Potter és az elátkozott gyermek címet viseli majd. A sztori egyébként 19 évvel Voldemort legyőzése után játszódik, amikor Harry Potter már háromgyermekes apuka – őt a már 26 éves Daniel Radcliffe fogja alakítani.

A címbéli elátkozott gyermek valószínűleg Harry és Ginny középső gyereke, a 11 éves Albus Severus Potter lesz, aki ugyanolyan lelkesen készül az első tanévre a Roxfortban, ahogy az apja – és ugyanúgy belekeveredik mindenféle kalandokba. Csakhogy neki nemcsak egy olyan családi örökség súlyával kell megbirkóznia, amit ő maga soha nem akart, de a sötét titkokba is olyan mélyen beleártja magát, hogy már csak az apja mentheti meg

– írtuk a történetről korábban.

Rovatok