Index Vakbarát Hírportál

Fekete színésznő alakítja a filmekben fehér Hermionét a Harry Potter-darabban

2015. december 21., hétfő 17:09 | aznap frissítve

Egy fekete színésznő, Noma Dumezweni játssza a felnőtt Hermione Grangert a Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színpadi művében - írja az MTI. 

Harryt Jamie Parker, Ront pedig Paul Thornley alakítja majd a jövő nyáron debütáló előadásokban. A BBC megszólaltatta az írónőt, J.K. Rowlingot is:

Nagyon izgatott vagyok a Harry Potter és az elátkozott gyermek szereplőinek kiválasztása miatt. Alig várom, hogy láthassam, ahogy Jamie, Noma és Paul jövő nyáron életre keltik a színpadon a felnőtt Harry-t, Hermionét és Ront

Az írótól sokan kérdezték meg a Twitteren, mit szól, hogy fekete bőrű színésznő alakítja a varázslólányt. Rowling ezt válaszolta:

Ami biztos: Hermionénak barna a szeme, göndör a haja és igen okos. A bőre színéről egy szó se esett.

Harry Potter és az elátkozott gyermek 2016. július 30-án debütál a londoni West End Palace Theatre-ben. A sztorit Rowling ötletei alapján a tévésorozatok világából érkező Jack Thorne írta, és pontosan azt kapják majd tőle a Potter-fanok, amikről én magam is évek óta álmodozom a rajongói fórumokon:

19 évvel Voldemort legyőzése után járunk. Harry Potter már háromgyermekes apuka és túlhajszolt auror, azaz a rosszban sántikáló mágusok felkutatására és elpusztítására szakosodott zsaruféle, akinek legalább annyit kell hadakoznia a Mágiaügyi Minisztérium aktatologatóival, mint a Londont elpusztítani akaró sárkányokkal és egyéb veszélyes szerzetekkel.

A címbéli elátkozott gyermek valószínűleg Harry és Ginny középső gyereke, a 11 éves Albus Severus Potter lesz, aki ugyanolyan lelkesen készül az első tanévre a Roxfortban, ahogy az apja – és ugyanúgy belekeveredik mindenféle kalandokba. Csakhogy neki nemcsak egy olyan családi örökség súlyával kell megbirkóznia, amit ő maga soha nem akart, de a sötét titkokba is olyan mélyen beleártja magát, hogy már csak az apja mentheti meg.

Rovatok