Index Vakbarát Hírportál

Megint a legkreatívabb magyar projekteket keresik

2016. január 25., hétfő 18:07

A tavalyi év legkreatívabb magyar projektjeit keresi az immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A versenyre 11 kurátor nevezte az általa legizgalmasabbnak és legfontosabbnak tartott hazai projekteket, amelyekre február 10-ig, szerdáig lehet majd szavazni az esemény honlapján.

Hogy az 53 jelölt közül melyik tíz projekt kapta a legtöbb szavazatot, az az egy héttel később esedékes díjátadón derül majd ki a Toldi moziban. A kurátorok közt akad például újságíró, tervezőművész, irodalmár, építész és marketing-szakember is, így a merítés is szélesre sikerült: a felhozatalban találni filmeket (Saul fia, Szerdai gyerek, Balaton Method), fesztiválokat (UH Fest, Bánkitó, Trash Fesztivál), közösségi barkácsműhelyt, autistákat segítő klasszikus zenei projektet és mozgáskorlátozottaknak készült térképet is.

A gála fővédnöke Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz (akivel tavaly interjúztunk, és Tarlós humoráról is mesélt), az est házigazdái pedig Juhász Anna (ő a verseny egyik kurátora is egyben), illetve Szabó Simon lesznek (akivel egy éve szintén beszélgettünk). Juhász Anna egyébként úgy fogalmazott:

A Highlights of Hungary sokféle és sokszínű, mint mi, mint a társadalom, amelyben élünk, mint a kultúra, amely körülvesz bennünket. A nyitottság ma talán mindennél fontosabb.

A verseny nem titkolt célja, hogy a jelölt projektek gazdáira irányítsa a figyelmet, segítse a kapcsolati tőkéjük gyarapodását, és hogy az üzleti élet szereplőivel is megismertessék őket. A jelöltek munkáiból, a főváros támogatásával, kiállítás is nyílik majd márciusban.

A tavalyi gála ilyen volt, a közönség kedvenc projektje akkor a Budapest Bike Maffia lett:

Rovatok