Index Vakbarát Hírportál

Kerényi Miklós Gábor semmit sem tagad, és bocsánatot kér

2017. november 7., kedd 12:45

Facebook-oldalán reagált Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, akit az intézmény kedden rúgott ki a nevéhez köthető zaklatási vádak után.

Mint írja, viselkedésével sokszor közelítette meg a határt, ami még elfogadhatónak tekinthető, de mindezt „a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán” tette, de a vádakat nem tagadja, nem reagál azokra a beszámolókra, amikről az Index is írt.

Kerényi Miklós Gáborról a napokban jelentek meg olyan blogbejegyzések, amik különféle, részben szexuális visszaélésekkel vádolták. Kerényi először mindent cáfolt, de a hétvégén kérte felmentését, és kezdeményezte a nyugdíjazását. Hétvégi közleményében azt is írta, hogy minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát a vádak alól. A legújabb bejegyzésben ez már nem szerepel, itt azt írja, számára az a legnagyobb büntetés, hogy ott kell hagynia a színházat.

A kiadott nyilatkozat nagyban emlékeztet arra, amit Marton László, a korábbi hetekben szintén zaklatási ügybe keveredett színházi rendező adott ki, miután egyre több áldozat beszélt arról, hogy mit tett velük Marton. Az akkor kiadott közleményben sincs tagadás a tetteivel kapcsolatban, és úgy fogalmaz: bocsánatot kér, „ha” viselkedésével bárkit megsértett vagy nehéz helyzetbe hozott.

Rovatok