Index Vakbarát Hírportál

Több szemtanú állítja, hogy Szikora János fogdosott egy fiatal lányt

2017. november 11., szombat 19:58

Többen azt állítják, hogy látták, amint Szikora János az 56 csepp vér című darabjában játszó egyik fiatal lányt fogdossa - írja az ATV. A tévétársaságnál újabb szemtanúk jelentkeztek.

Szikora János rendező, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója pénteken azt nyilatkozta, hogy nem történt ilyen eset, és bosszúról van szó.

Ezt megelőzően Kátai István színész hozta nyilvánosságra az esetet, szintén az ATV műsorában. Elmondása szerint Szikora egy fiatal színitanodás lányt fogdosott meg, amin először nevettek, amikor a színész a barátjával ment segíteni a lánynak, a rendező felállt, és távozott az asztaltól, mondván nem történt semmi. Kátai azóta tartja az áldozattal a kapcsolatot, a műsorban elmondta, hogy ő kérte arra, hogy ne nevezzék meg. A színész elmondta azt is, hogy más hasonló esetekről is tud.

Szikora János arra is rámutatott pénteki közleményében, hogy Kátai nem a színésze, hanem a büfése volt a Vörösmarty Színháznak, és a szerződését 2016. december 31-én megszüntette, „összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt”. Ezt követően több tanú egybehangzó állítása szerint a büfében számos alkalommal azt kiabálta Kátai: - Ezt meg fogom bosszulni! Ezt nem viszi el szárazon!

Azzal kapcsolatban, hogy Kátai színész-e vagy sem, az ATV azt derítette ki, hogy a férfi neve megtalálható az 56 csepp vér című darab színlapján, az előadás képein is látható.

Cikkünkben korábban az ATV-t idézve tévesen azt írtuk, hogy a színház maga is a színészeként említi Kátait. A Vörösmarty Színház ezzel kapcsolatban helyesbítést kért, és arra mutatott rá, hogy soha nem írták, hogy a társulat tagja lenne Kátai. Az 56 csepp vég egyik szerepének megformálására kérte fel Szikora János igazgató, tehát csak azt írták, hogy az adott előadás színésze Kátai István.

Rovatok