Index Vakbarát Hírportál

Zuglóban sem kap helyet az ARC plakátkiállítás

2018. augusztus 9., csütörtök 12:09

Mégsem lehet Zuglóban megrendezni az idei ARC plakátkiállítást. Az esemény szervezői nemrég posztolták, hogy Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága nem támogatta a polgármester által előterjesztett területfoglalási kérelmünket. Vagyis továbbra sincs helyszínünk, folytatniuk kell a keresést. 

Négy napja írtuk meg, hogy a Liget-projektre és a mélygarázsépítésekre hivatkozva a főváros idén először nem engedélyezte, hogy szokás szerint az - azóta lezárt - Ötvenhatosok terén rendezzék meg az ARC plakátkiállítást. Hogy a döntésnek volt-e politikai felhangja, volt-e köze az utóbbi években gyakoribbá váló kormánykritikus pályaművekhez, nem tudni, mindenesetre az tény, hogy a sok próbálkozás után végül egy olyan helyszínt sikerült találni, ahol nem fideszes az önkormányzat vezetése: Zugló polgármestere Karácsony Gergely.

"Nagyon bízunk benne, hogy a jövő héten esedékes, hivatalos döntés után már beszélhetünk a kiállítás idei, új területéről is!" - volt olvasható pár napja az ARC oldalán, ahol akkor azt írták, hogy szinte 100 százalék, hogy Zuglóban lesz a kiállítás. Most viszont nem tudják, hol lehetne megrendezni.

Az idei kiállítás címszava egyébként az "Unfake! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!" lesz. A szervezők szerint napjainkban különösen nagy problémát jelent, hogy a minket körülvevő valóságot megannyi álvalóság igyekszik elfedni.

Rovatok