Index Vakbarát Hírportál

A Túl szexi lány szereplőit is letartóztatták a Kavanaugh elleni tüntetésen

2018. október 5., péntek 13:37

Több mint háromszáz embert tartóztattak le a szexuális kényszerítésekkel vádolt Brett Kavanaugh főbírójelölt kinevezése elleni csütörtöki tüntetéseken, írja a CNN.

Washingtonban ezrek vonultak utcára, a szenátus épületénél pedig százak tiltakoztak Kavanaugh  legfelsőbb bírósági jelöltsége ellen, miután három nő is szexuális bűncselekményekkel vádolta meg Donald Trump elnök jelöltjét.

Amy Schumer komikus-színésznő és Emily Ratajkowski modell-színésznő is azok között volt, akiket a tiltakozás során letartóztattak. Egy videófelvételen az is látszik, ahogy az egyik rendőr megkérdezi tőlük, le akarják-e magukat tartóztattatni, mire Schumer határozottan kijelenti, hogy igen.

Schumer később a CNN egyik munkatársának is megerősítette a letartóztatását, Ratajkowski pedig a Twitter- és az Instagram-profilján tette meg ugyanezt. A tweetjét azzal zárta: "Azok a férfiak, akik nőket bántanak, nem kerülhetnek többé hatalmi pozícióba."

Mint ismert, szeptemberben egy nő azzal vádolta meg Brett Kavanaugh-t, hogy több mint harminc évvel ezelőtt megpróbálta megerőszakolni őt egy buliban. Később egy újabb nő állt elő azzal, hogy Kavanaugh egyszer az arcába nyomta a péniszét, majd jelentkezett egy harmadik nő is, aki szerint a 80-as évek elején Kavanaugh és egy barátja bulikban nőkkel erőszakoskodott, fogdosta őket, hozzájuk dörgölőzött és ruhadarabokat próbáltak levenni róluk, céljuk az volt, hogy csoportosan erőszakoljanak meg nőket.

Kavanaugh minden vádat tagad, a róla szóló FBI-jelentés a demokraták szerint nem teljes, míg a republikánusok szerint nem erősíti meg a Kavanaugh elleni vádakat.

Rovatok