Index Vakbarát Hírportál

Martin szerint hülyeség, hogy befejezte az utolsó Trónok harca-köteteket

2019. május 14., kedd 19:40 | aznap frissítve

Miután a hét elején elterjedt, hogy George R. R. Martin már befejezte a két utolsó Trónok harca-könyvet, és csak az HBO-s tévésorozat befejezésére vár, hogy megjelenhessenek, maga az író cáfolta ezeket a szóbeszédeket. 

Az internet idiotizmusa című blogposztjában akadt ki egy kissé, és azt írta:

Miért ülnék évekig a befejezett könyveken? Miért akarnák ezt az amerikai és nemzetközi kiadóim, vagy miért egyeznének ebbe bele? Minden egyes regény megjelenésekor milliókat kaszálnak, ahogy én is. Semmi értelme nem lenne a halasztásnak. Egyáltalán miért akarná ezt az HBO? A könyvek segítenek fenntartani az érdeklődést a sorozat iránt, ahogy a sorozat a könyvek iránt

– írta a kissé paprikás hangvételű posztban Martin. Azt is megjegyzi, hogy a hetedik könyvet egészen biztosan nem kezdi el, amíg a hatodikkal nem végzett. Az írás végén ismét leszögezi, hogy semmiféle háttéralku nincs az HBO és közte, és jó lenne nem minden hülyeséget benyalni, ami az interneten terjeng. 

Az egész onnan indult, hogy Ian McElhinney, a Trónok harcában 2011 és 2015 között Barristan Selmyt játszó színész még egy áprilisi, szentpétervári eseményen robbantott egy pletykabombát, de a Redditen csak most szúrták ki, hogy a színész úgy tudja, a sorozat alapjául szolgáló könyveket író George R. R. Martin valójában már rég befejezte az utolsó két regényt is, csak nem adhatja ki, mert kötelezettséget vállalt a sorozat alkotói felé.

A sorozat legutóbbi részéről született, spoileres kibeszélőnket itt olvashatja. 

Rovatok