Index Vakbarát Hírportál

Zamárdiban készítik az év legjobb strandételét

2019. augusztus 13., kedd 23:09

A Zamárdiban található Tiki Beach Bisztró Kovászos uborka-levese lett az Év Strandétele az idén már ötödször megrendezett versenyen – írja az egyik szervező, a We Love Balaton. Idén annyira erős volt a kínálat, hogy nemcsak egy győztest hirdettek, hanem három dobogós helyezettet, és még az év felfedezettjét is megtalálták.

A zamárdi Tiki Beach Bisztró kovászosuborka-levese 1490 forintba kerül, és a zsűri szerint újszerű megközelítéssel készül, de azért is hozták ki első helyre, hogy kifejezzék, milyen jó ötlet a nyári kánikulában hideg leveseket is felszolgálni a strandokon.

A második helyezett a Balatonmáriafürdőn lévő Port Burger marhaszegyes ciabattája lett, amelyet órákig füstölnek, és amely balatonfenyvesi Angus-marhából készül, cheddarral és mustárszósszal adják 1690 forintért.

A harmadik helyezett a balatonlellei Málna Büfé Tex-Mex salátája lett, amelyben friss kevert salátát kevernek savanyított zöldségekkel, rajta grillezett csirkemellcsíkokkal, baconnel, kukoricával és málnával, valamint a 15-20 összetevőből álló házi dresszinggel. A saláta 1950 forintba kerül.

Az Év Felfedezettje a keszthelyi Pinyó Büfé lett, amelyet a huszonéves tulajdonospár a nagypapától örökölt meg, és most felújították az étlapját, többek között hortobágyi palacsintával, erdei gyümölcslevessel és lecsóval.

Az Év Strandétele versenyen a zsűri a következő szempontok alapján válogat:

A zsűri tagjai között volt a verseny két korábbi győztese, Nagy-Golyán Nikolett (Kalóz Strandbisztró) és Bezerics Dániel (Paletta), valamint három újságíró: Kalas Györgyi, egykori kollégánk, aki jelenleg a a Street Kitchen gasztronómiai újságírója, Sümegi Noémi (Magyar Konyha) és Tucsni László (We Love Balaton). A hatodik zsűritag Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője volt.

A legjobb strandétel tavaly egy gofriba oltott tócsni lett a balatonfenyvesi A Konyhámból.

A 2017-es győztes a keszthelyi Paletta Pulled Ponty nevű étele lett.

2016-ban a kecskesajtos Big Mekk nyert a balatonboglári Palettától.

2015-ben a fövenyesi Kalóz Harcsa & Krumpli nevű fogása nyert.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok