Index Vakbarát Hírportál

Magyar fish and chips lett a Balaton legjobb strandétele

2015. augusztus 18., kedd 17:09

A Balaton körüli borászokból és vendéglátósokból álló Balatoni Kör nevű szervezet a fövenyesi Kalóz "Harcsa & Krumpli" nevű fogását választotta meg az Év Strandéletének, a We Love Balaton nevű portál ajánlásai alapján. Az étel neve direkt játszik rá a fish & chipsre, a Balatoni Kör szerint ez lehetne végre az alternatíva a mindent elárasztó hekk-kel szemben. 

A Balatoni Kör legjobb Beach Foodját az I love Balaton díjazta. Ők a harcsakolbászos hot dogot, azaz a vízikutyát tartották a legjobbnak, ami a közlemény szerint Bogláron, Keszthelyen és Badacsonyban is a nyár népszerű újdonsága volt.

A balatoni büfékultúra és a kínálat megújítását célzó versenyben idén nyolc vendéglátóhelyet emeltek ki. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit, kikötői bisztró kategóriában pedig a csopaki Code Zerot tartják a legjobbnak, a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Említést kapott a tihanyi hajóegylet bárja, a THE barb is. A füredi Matróz étterem vega burgerrel indult, a széplaki Tató kisvendéglő pedig Balaton alakú lángossal nevezett a versenyre.

A felsorolt helyek közül mi a Neked főztemben jártunk, itt írtunk róla.

Rovatok