Index Vakbarát Hírportál

Mácsai Pál marad az Örkény Színház igazgatója, új vezetője lesz a Budapest Bábszínháznak

2019. november 27., szerda 14:53

Az elmúlt két évadban több fővárosi, illetve vidéki színházban is lejárt a mandátuma az igazgatónak. Pályázatot kellett kiírni például a Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház, az Örkény Színház, a Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a debreceni Csokonai és a Szegedi Nemzeti Színház, valamint a Budapesti Nyári Fesztivál programjait is szervező Szabad Tér Színház vezetésére is.

Számos intézmény esetében már el is dőlt, hogy ki kapja meg a vezetői pozíciót: 2018. februárjában például hivatalosan is megerősítették, hogy Vidnyánszky Attila marad a Nemzeti Színház vezetője, igaz, nem is volt más pályázó,  a Pesti Magyar Színháznál 2019 januárjában született döntés, és Zalán János megtarthatta a pozícióját, de a Szegedi Nemzeti Színháznál például váltás volt, Gyüdi Sándor helyett Barnák László került a teátrum élére.

Most újabb három színháznál hirdették ki, kié lett a győztes pályázat. A Deszkavízió információi szerint:

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat nyaranta számtalan kulturális programmal feltöltő Szabad Tér Színház vezetéséről nem született döntés, információink szerint újra kiírják a pályázatot.

Rovatok