Index Vakbarát Hírportál

Pink és Elton John után egyre több sztár segíti az ausztrál bozóttűz elleni küzdelmet

2020. január 8., szerda 11:12

Az ausztráliai bozóttűz elleni harc hónapok óta tart, a katasztrófa elleni küzdelembe egyre több ismert ember áll be segíteni, mint például Pink, Elton John és Chris Hemsworth, írja az MTI. 

Hónapok óta pusztít bozóttűz Ausztráliában, eddig körülbelül fél Magyarországnyi terület égett le. A katasztrófában a becslések szerint közel 480 millió állat is odaveszett - erről pontosan itt írtunk. A meteorológiai előrejelzések továbbra sem kedvezőek, az ausztrál főváros légminősége jelenleg a legrosszabb a világ nagyvárosai közül. 

A károk rendezésére már az ausztrál kormány is elkülönített 1,4 milliárd dollárt, illetve a bozóttűz elleni küzdelem segítésére egyre több ismert ember is adományokat ajánlott fel, így

Az adományozók száma az elmúlt pár napban tovább bővült. A Golden Globe-díjas Phoebe Waller-Bridge a vasárnapi Golden Globe-gálán jelentette be, hogy a ceremónián viselt ruháját árverésre bocsátja, és a bevételt a tűzoltók javára ajánlja fel. Chris Hemsworth közösségi oldalán írt arról, hogy 1 millió dollárt ajánl fel a küzdelemre: majd felhívta követői figyelmét is arra, hogy cselekedjenek ugyanígy, hiszen minden fillér számít.

Szerdán a Metallica is csatlakozott az adakozók közé, ők All Within My Hands nevű alapítványukkal együtt 750 ezer dollárt ajánlottak fel a dél-wales-i tűzoltószolgálatnak és a Viktória állambeli tűzoltóságnak. 

Rovatok