Index Vakbarát Hírportál

Tavasszal Bartók-hetek, ősszel Liszt-fesztivál lesz a Müpában

2021. január 20., szerda 17:32

A Müpa szervezésében idén megvalósuló összművészeti eseménysorozatok Bartók Béla és Liszt Ferenc nevét viselik majd. A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek eseménysorozat áprilisra rendhagyó programmal készül a zeneszerző születésének 140. évfordulóján, ősszel pedig Liszt Ferenc születésének 210. évfordulójához kapcsolódva a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál várja majd a látogatókat − tájékoztatta az MTI-t a Müpa.

Bartók Béla és Liszt Ferenc két világhírű alkotónk, nevük a nemzetközi művészeti térben évtizedek óta azonnali asszociációként fonódik össze a magyar kultúra gazdagságával, szépségével, erejével. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a Müpa csapata az elmúlt másfél évtizedben felhalmozott tudását és tapasztalatát a következő időszakban többek közt annak szolgálatába állíthatja, hogy Bartókot és Lisztet valódi kulturális fesztiválmárkává tegye

− mondta el Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója. Hozzátette: a pandémia által különösen sújtott kulturális és turisztikai szektor biztonsága, stabilitása, fokozatos újraindítása létkérdés. A 2021-es Bartók-évforduló kiváló alkalom a Bartók Tavasz bemutatkozására. A programsorozat célja, hogy a hazai és európai partnerintézményekkel együttműködésben még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára a következő években.

A nemzetközi és hazai művészeket egyaránt felvonultató eseménysorozat a Müpa szervezésében valósul meg, és fontos középtávú terv, hogy a Bartók Tavasz országos fesztivállá nője ki magát. A Bartók Tavasz részletes programjáról több lépcsőben tájékoztatják majd a közönséget.

Rovatok