Index Vakbarát Hírportál

Pisztolyos rendőr a gyerekszobában, sokkoló részletek Szász János házkutatásáról

2021. február 6., szombat 16:28

Mivel a rendőrség begyűjtötte Szász János otthonából a számítógépeket, valamint az összes mobiltelefont is, személyesen kerestük meg a filmrendezőt. (Kollégánk, Víg György, követve a klasszikus újságírás hagyományait, nemes egyszerűséggel bekopogtatott a rendezőhöz – a szerk.)

Egy jóízű beszélgetés kibontakozásának azonban több akadálya is volt: Szász János felesége, Bognár Gyöngyvér, Jászai Mari- és Őze Lajos-díjas színésznő is elkapta a vírusfertőzést. Mivel épp kilábalóban van a betegségből, így csak nagy távolságból, az udvaron át, ráadásul emelt hangon tudott szót váltani újságíró és alanya. Ami kiderült, sokkoló.

Amikor pénteken korán reggel becsöngettek hozzájuk a rendőrök, a megdöbbent rendező velük is közölte, hogy beteg van a házban, de ez nem akadályozta meg feladatuk teljesítésében a házkutatást végző rendőröket.

Noha Szász János megtiltotta a hatósági közegeknek, hogy fegyverrel lépjenek be nyolcéves fia szobájába, tiltakozásÁT figyelmen kívül hagyták. Azt mondja, az egész képtelen történetben ez a momentum viselte meg a legjobban.

A házkutatás végeztével elvitték a lefoglalt tárgyakat, és otthagyták a beteg szülőket és két gyermeküket telefon és számítógép nélkül. A filmrendező így nem tudja végezni a munkáját, hiszen minden ehhez szükséges anyag a komputereken van, az elmentett telefonszámok pedig a lefoglalt mobilok memóriájában. A házkutatást követően különösen tanácstalanok voltak, hiszen a házban nincs vonalas készülék.

A filmrendező azt mondja, hogy rettenetesen elkeseredett a történtek miatt, de még ennél is erősebb benne a felháborodás. Semmiképp sem hagyja magát megfélemlíteni.

Rovatok