Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós köszöntötte a hetvenéves Richter Józsefet

2021. február 15., hétfő 15:14

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Richter Józsefet köszöntette hetvenedik születésnapja alkalmából Kásler Miklós. A miniszter „a nemzet háláját és a kormány elismerését” tolmácsolta az artistaművésznek.

Az évszázados múltú cirkuszi dinasztiából származó ünnepelt olyan életpályát mondhat magáénak, ami az emberi nagyságról szól. A reformkort idézi, amikor az alkotóvágy nem ismert határokat, és az élet minden területén sikerült új világokat létrehozni. A művészt ugyancsak jellemzi a hűség a dinasztiájához, családjához és nemzetéhez −  méltatta az ünnepeltet a miniszter.

Kásler Miklós felidézte, hogy Richter József artistaművészetét pályafutása alatt számos díjjal ismerték el a világban: a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerte az Ezüst Bohóc-díjat, Magyarországon megkapta a Jászai-díjat, majd a magyar artisták között elsőként és a máig egyetlenként Kossuth-díjjal is kitüntették. A miniszter az ünnepeltnek egy 1845-ben írt, lovakról szóló könyvet adott át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár jelenlétében.

Rovatok