Index Vakbarát Hírportál

A KIKAPCS. a szerkesztőség kedvence a Highlights of Hungary döntőjében

2021. február 24., szerda 17:54

Idén is példaképeket választ Magyarország. Pontosabban egy nonprofit kezdeményezés, a Highlights of Hungary, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Megfogalmazásuk szerint a céljuk az, hogy 

a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

Választott nagyköveteik nyitott szemmel járták az országot, hogy fejenként öt lehetséges jelöltet javasoljanak, közülük kerülnek ki az idei győztesek. És bizonyára mindenkinek lesz egy győztesek győztese is. 

Az idei Highlights of Hungary nagykövetei

Az Index idén médiatámogatóként a Highlights of Hungary nagykövetei közül hármat is megszólaltatott: 

és mindannyian a példaértékűség fontosságát, a kreatív szemléletmódot említették, amit alapul vettek jelöltjeik kiválasztásánál. Az Index részt vesz az 2021-es díjátadón, a kulisszák mögül, kamerával kíséri figyelemmel az eseményeket.

A Highlights of Hungary ötvenöt jelöltje közül – hiszen az alapítók is jelöltek ötöt – az Index már megtartotta házi szavazását. A szerkesztőség szűk listájába nyolc jelölt, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Felelős Gasztrohős Alapítvány, Görbicz Anita, a SUPERAR, Dóczi Attila Tanulom Magam, a KIKAPCS. Alapítvány, Horváth Boldizsár, valamint a Concerto Budapest MEZZO Koncertfilmje került.

Szerkesztőségünk újságírói tehát arra szavaztak, hogy a szűk listából a KIKAPCS. Alapítvány, Takács Ákos nagykövet jelöltje a legnagyobb kedvenc. A marketingszakember ajánlása szerint a KIKAPCS. küldetése az, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítson olyan családok számára, amelyek sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelnek:

A probléma, amivel találkoztunk, nem más, mint hogy a sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családok többsége elszigetelten él, megszűnik számukra a családi és baráti támogató közeg. Ezenfelül a gyermekek fejlesztése jelentős költséggel jár és nagyon sok időt vesz el a családtól, emiatt kevés minőségi időt tudnak együtt tölteni, és 70 százalékuk még sosem jutott el nyaralni. Az alapítvány azt tűzte ki célul, hogy az ilyen családok életminőségének javításán keresztül járul hozzá egy szebb világhoz.

A KIKAPCS. Közösség 2019-ben húsz családdal indult, 2020-ra már több mint ötven családnak biztosított közösséget, szállodai nyaralást, szakmai programokat. Céljuk az, hogy 2021-től stabilan száz családnak tudjanak segíteni.

Highlights of Hungary 2020 díjátadóját 2021. február 25-én, csütörtök este 20 és 21 óra között rendezik meg. Az eseményt bárki figyelemmel követheti online, és megismerheti a jelölteket. Csütörtök este kiderül, ki lesz a nagykövetek választottja, és mi lesz a közönségszavazás eredménye.

Rovatok