Index Vakbarát Hírportál

Takács Katalin: Szeretem azt, hogy nő vagyok

2021. június 26., szombat 10:59

Takács Katalin színművésznő kapta idén a Psota-díjat. Az Index jelen volt az eseményen, amelyen a laudációt a Kossuth-díjas Bálint András mondta, és a plakettet is egy Kossuth-díjas színművész, Básti Juli adta át.Most pedig az Index arútluK című podcastjának vendége, amelyben azt is elmondja, hogy mi is helyes szóhasználat: 

Nagy titok, persze, nincsen ebben, talán csak annyi, amit Takács Katalin is mond:

a színművészet az, amely fiatalon tartja az embert.

Mondja ezt úgy, hogy már pontosan tudja, milyen az, amikor nyugdíjasként éli meg azt, hogy színpadra áll, szerepet kap, játszik. A beszélgetésben az is elhangzik, hogy egy színművész nem mindenhez tud jó pofát vágni, de művészetének lényege abban tud megmutatkozni, hogyan tud együttműködni, közösen dolgozni kollégáival, a rendezőkkel.

Takács Katalin Jászai Mari-díjas, érdemes művész, és immár Psota-díjas színművésznő arról is beszél, hogy

Katt a lejátszógombra, és hallgassa meg a beszélgetést!

Az Index arútluK podcastjának vendégével, Takács Katalinnal ezúttal F. Tóth Benedek és Kozár Alexandra, az Index kultúrarovatának munkatársa beszélget. Hallgassa meg az arútluK podcast korábbi beszélgetéseit a Kossuth-díjról, a sorozatok világáról, a Trónok harca valóságosságáról vagy a pályakezdő színészek nehézségeiről; vagy arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, és hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet el sem hagyott. De azt is megtudhatja, milyen írók kerültek a magyar írókat összegyűjtő kötetbe, és hogy a zeneiparban kicsit nagyon magas az áfateher.

Rovatok