Index Vakbarát Hírportál

Megérkeztek az orosz filmesek az űrállomásra

2021. október 6., szerda 19:20

Kedden megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko rendező – írja a New York Times. Az a cél, hogy az első olyan mozifilmet készítsék el, amelyet nagy részben az űrben forgatnak.

Több mint kétórás dokkolást követően nyitotta ki az űrállomást a filmesekkel érkező Anton Skaplerov asztronauta, majd a hét, az űrállomáson tartózkodó űrhajós rögtönzött ünnepséggel fogadta őket. 

Még mindig úgy érzem, hogy ez az egész csak egy álom. Hihetetlen, hogy mégis igaz

– mondta Pereszild.

A két filmes csaknem két hetet fog munkával tölteni, míg október 17-én a Szojuz MS–19 űrhajóval elindulnak visszafelé.

A Kihívás munkacímű filmben Julija Pereszild egy orvost alakít, akinek sürgősen űrhajóra kell szállnia, hogy sebészi beavatkozással megmentse egy űrhajós életét, akinek szerepét a már az űrállomáson tartózkodó Oleg Novickij játssza.

Az orosz űrfilm tervét 2020 szeptemberében jelentették be, négy hónappal azt követően, hogy nyilvánossá vált a hollywoodi Mission: Impossible sorozat hasonló projektje. Tom Cruise űrrepülése azonban még várat magára.

Dmitrij Rogozin, az orosz Roszkoszmosz elnöke egy nemrégiben adott interjúban elismerte, hogy a küldetés része annak a geopolitikai csatának, amelyet országa Washingtonnal vív.

Rovatok