Index Vakbarát Hírportál

Dancsó Péter újra a régi

2021. november 7., vasárnap 16:20

A Videómánia visszatért, megfűszerezte a Dűne című filmet, visszaidézve a szakszerűen-korszakot.

Akik már egy évtizeddel korábban is szívesebben néztek netes tartalomgyártókat, mintsem a minőség meredek lejtőjén lefelé száguldó tévés produkciókat, biztosan emlékeznek még Dancsó Péter kezdeti videóira. Ezek a magyar paródia-filmkritikák a YouTube hajnalán kifejezetten szórakoztató időtöltést jelentettek.

Majd Dancsó Péter irányt, célközönséget és műfajt váltott, és elindult egy populárisabb, sokkal inkább közérthető (kicsit lebutított), fiatalabb rétegnek szóló trash tartalomgyártás felé. A trash jelzőt persze nem Dancsó videóinak, hanem a feldolgozott témáinak vonatkozásában értjük, bár ahhoz kétség sem fér, hogy addigi követőinek nagy része egy bizonyos idő után egyre inkább elpártolt a youtubertől, és sokan hiányolták a „régi Dancsót”.

A rengeteg, Sztárban Sztár-, illetve X-Faktor-részletekből buherált videója után viszont most megjelent egy egészen másféle tartalom a csatornáján, ami a Videómánia régebbi követőinél biztosan megkongatja a nosztalgia harangját.

Dancsó Péter megfűszerezte a Dűnét, azaz a most mozikban futó sikerfilmről készített parodisztikus stílusban egy kritikát, amitől könnyen érezhetjük úgy, hogy hosszú éveket repültünk vissza az időben. Ugyanis a videó, a humor és a szerkesztés erőteljesen hajaz Dancsó régebbi, sok esetben azóta már letörölt, „szakszerűen” értelmezett filmkritikáira.

Rovatok