Index Vakbarát Hírportál

Tavaly legtöbbet önismeretet ajándékoztunk karácsonyra

2022. február 9., szerda 20:57

Önismereti könyvből fogyott a legtöbb karácsonykor. Ez derül ki a Bookline webáruház decemberi sikerlistájából.

Magyarország legnagyobb online könyváruháza havonta állít össze sikerlistát, és a decemberi eladások alapján sorrendben

könyve volt a legkelendőbb.

Orvos-Tóth NoémiSzabad akarat című önismereti könyve a párkapcsolatról, sikerről, pénzről és egészségről szól. Szándékai szerint útmutatást ad az élet minden területén. A könyv 27 napja vezeti a toplistát. Az írónő első kötete is sikerlistás, az Örökölt sors 1116 napja a legkeresettebb könyv Magyarországon.

A második helyre szintén egy önismereti könyv került: Robin Lim amerikai bába és emberi jogi aktivista Gyermekágy című írása az anyaság első hónapjaiban lévő asszonyoknak nyújt segítséget. A híres szülésznőt már láthattuk a Spektrum TV-n, az On the Spot című dokumentumfilm-sorozatban. A születésről szóló filmet Cseke Eszter és S. Takács András készítette 2009-ben.

A sikerlista harmadik helyét Bödőcs Tibor humorista Mulat a manézs című könyve kapta. A politikai szatíra harmadik hónapja kimagaslóan olvasott írás. Fülszövege szerint

a cirkuszi bravúrokra is képes magyar nyelv karneváli dicshimnusza, szertelen, barokkosan burjánzó szatíra egy országról, amelyben a populizmus hamisítatlan zsenije uralkodik a fejszesuhanás egyszerűségével.

Az 50 könyvet tartalmazó lista a Bookline weboldalán megtalálható. A toplistás kiadványok mellett megtalálható rajta Presser Gábor, Pablo Escobar és a Gucci-ház életrajzi könyve vagy éppen olyan szakácskönyv, mint Dan Buettner A hosszú élet ízei, valamint Borbás Marcsi Magyarország finom című gasztronómiai kiadványa.

A Bookline Szívünk rajta gyermekkönyvajánló programot is létrehozott, amellyel a szülők választását segítik. A Szívünk rajta matricát kapott könyvek közül Jamie Littler Zúzmaraszív 2. – Menekülés Aurórából című ifjúsági kalandregénye került a válogatás élére.

(Borítókép: Orvos-Tóth Noémi 2021. december 15-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok