Index Vakbarát Hírportál

Rengetegen voltak kíváncsiak Kolozsváron az ElkXrtukra

2022. február 11., péntek 20:23

A zárt körű vetítésre sokszoros volt a túljelentkezés, a forgalmazók számos erdélyi moziban és közösségi térben tervezik levetíteni a filmet.

A kolozsvári Győzelem (Victoria) moziban mutatták be Erdélyben elsőként az ElkXrtuk című filmet csütörtök délután, a zárt körű vetítésre sokszoros volt a túljelentkezés. A vetítést követő beszélgetésen Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakciójának vezetője elmondta: véleménye szerint fontos emlékeztetni minden korosztályt közelmúltunk történéseire, ezek között pedig meghatározó jelentőséggel bírtak a 2006-os őszi események.

A beszélgetésen részt vett a film egyik főszereplője, Bokor Barna is. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színésze elmondta, a forgatókönyv elolvasása után izgalmasnak találta a színészi feladatot, de tudta, hogy megosztó lesz a film a határ mindkét oldalán. Közölte: nem volt kétsége afelől, hogy támadni fogják a szerep elvállalása miatt, de nem akar olyan világban élni, ahol félnie kell, mert elvállalt egy szerepet.

A film romániai forgalmazói az elkövetkező hetekben számos erdélyi moziban és közösségi térben tervezik levetíteni a filmet – írta a Krónika.

Az ElkXrtuk, Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek filmje azt dolgozta fel, amikor Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után erőszakba torkolló, rendőrségi túlkapások szegélyezte tüntetéssorozatok kezdődtek Budapesten. Kovács Gábor, az Üvegtigris-sorozat producere úgy nyilatkozott: a rendszerváltás utáni harminc év első direkt politikai kurzusfilmje készült el, Kálomista Gábor szerint azonban annak voltak politikai okai, hogy túl kevés moziban vetítették a premier hetében.

A filmet március 5-én a televízióban is bemutatják, aznapra tűzte műsorára a TV2.

Rovatok