Index Vakbarát Hírportál

Al Pacino megható szavakkal búcsúzott jó barátjától

2022. július 9., szombat 16:44

2022. július 6-án, 82 éves korában meghalt James Caan, akit sok néző A Keresztapa és a Mi a manó című filmekből ismerhet. A legendás színész előtt gyakorlatilag Hollywood összes sztárja elismeréssel adózott, Al Pacino különösen szép szavakkal búcsúzott el kollégájától, barátjától.

Az Oscar- és Emmy-díjra jelölt színész halálhíre sok hírességet megrázott. Ahogy korábban már írtuk, Caan A Keresztapa első (1972) és második részén (1974) kívül jelentős szerepet kapott az 1971-es Brian énekében, az 1981-es Az erőszak utcáiban, az 1990-es Tortúrában, valamint a 2014-ben bemutatott Hazárdjátékban is.

Jimmy a fogadott testvérem és életre szóló barátom volt. Nehéz elhinni, hogy már nem él. Nagyszerű színész, briliáns rendező és kedves barátom volt. Imádtam őt, nagyon fog hiányozni

– nyilatkozta Al Pacino az Entertainment Tonightnak.

A Keresztapa-filmek rendezőjét, Francis Ford Coppolát is megrázta Caan halálhíre.

Jimmy olyasvalaki volt, aki hosszabb ideig és közelebb állt hozzám, mint bármely színész, akivel valaha dolgoztam. Emlékét soha nem feledjük el

– mondta az Oscar-díjas amerikai filmrendező.

James Edmund Caan Bronxban született, a Michigani Állami Egyetemen és a Hofstra Egyetemen tanult, ahova többek között Francis Ford Coppolával is együtt járt. Színészetet a New York-i Neighborhood Playhouse színiiskolában hallgatott.

Négyszer volt házas, mind a négyszer elvált, öt gyereke született.

(Borítókép: Al Pacino. Fotó: Amy Sussman / Getty Images)

 

Rovatok