Index Vakbarát Hírportál

L. Simon László: 100-ról 520 millió forintra emelkedik a villanyszámlánk

2022. augusztus 4., csütörtök 18:43 | aznap frissítve

Az állami intézményrendszert is komolyan érinti a rezsiárak emelkedése, ezért további kompenzációban bízik a kormány részéről a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László.

Noha már kapott kompenzációt a kormánytól a Magyar Nemzeti Múzeum a rezsiárak miatt, így is további segítségre lenne szükség – nyilatkozta L. Simon László, az intézmény igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában.

L. Simon László a műsorban a jubileumi Tokaji Írótábor programjáról beszélt, majd a műsorvezető kérdésére elmondta, hogy akadnak problémáik, hiszen az állami intézményrendszert is komolyan érinti a rezsiár-emelkedés.

A villanyszámlánk a tavalyi 100 millió forintról 520 millió forintra emelkedik ebben az évben, és most van egy központosított közbeszerzés a gázbeszerzésre, melyből az látszik, hogy 100 millió forintos kiadás helyett év végéig plusz 250 milliós kiadásra számíthatunk

– fogalmazott a Nemzeti Múzeum igazgatója, hozzátéve: összesen 670 millió forintos túlköltésre kaptak már kompenzációt a kormánytól.

L. Simon László ezzel kapcsolatban megjegyezte: bíznak abban, hogy további kompenzációra is lesz lehetőség, az ehhez szükséges kimutatásokat a héten le is adták az illetékes minisztériumnak.

Az energetikai rendszerek bemutatásában egyebek mellett azt is jelezték, hogy aktuális a nyílászárók cseréje is a műemlék épületen, amivel szintén lenne lehetőség takarékoskodni.

(Borítókép: L. Simon László 2022. július 23-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok