Index Vakbarát Hírportál

Még mindig Will Smitht szapulják az Oscar-díjas pofonért

2022. szeptember 7., szerda 18:50

Chris Rock sokáig magában tartotta véleményét a pofonról, amelyet Will Smithtől kapott az Oscar-gálán. Most Dave Chappelle komikussal közös turnéján kimondta, hogy valójában mit is gondol Will Smithről.

Bár a média már rég túllépett Will Smith és Chris Rock Oscar-gálán elcsattant pofonján, a páros még mindig nem rendezte sorait, és egyhamar nem is fogja. Rock eddig nem beszélt sokat az incidensről, most azonban Liverpool városában kiadta a mérgét. Dave Chappelle komikus társaságában megosztotta nyilvánosan is gondolatait, amiről a The Guardian számolt be.

A liverpooli fellépésen többek között az is elhangzott, hogy Will Smith harminc évig játszotta a tökéletes ember szerepét, mire végre bebizonyította, hogy

belül éppoly csúf, mint bárki más.

Az nem tisztázott, hogy ez a sor Chris Rocktól vagy Dave Chappelle-től származik – tekintve, hogy a The Guardian Rocknak, a The Telegraph pedig Chappelle-nek tulajdonítja a kijelentést cikkünk megjelenésekor –, a The Guardian szerint Rock a hírhedt Death Row Records vezetőjéhez, Suge Knighthoz hasonlította Smitht, a bocsánatkérésekre tett próbálkozásait pedig szimpla „túszvideóknak” nevezte, képmutatónak tartva a színész viselkedését.

A legkedvesebb poén a legnagyobb csattanóval

Chappelle továbbá megkérdezte Rocktól: „Fájt ez a sz*r?”
Rock így felelt:

A fenébe is... A rohadék egy barom vicc miatt ütött meg – a legkedvesebb vicc, amit valaha mondtam.

Rock az Oscar-gálán Will Smith kopaszra borotvált feleségét G. I. Jane-hez hasonlította. Mivel a nő nem stílusjegyként döntött a kopaszság mellett, hanem egy betegség miatt kellett így megjelennie, Smith hamar elvesztette a türelmét. Felszólította a humoristát, hogy álljon le a vicceivel, aki tovább folytatta, ezután csattant el az ominózus pofon. Will Smith reakciója vegyes visszhangot váltott ki a médiából, és bár sokan mellé álltak, egyesek úgy vélik,

mint közszereplő túl messzire ment.

Az Oscar-bizottság 10 évre tiltotta el Smitht a gálán való részvételtől, ellenben frissen nyert Oscar-díját megtarthatta. Az továbbra sem ismert, hogy a vicc elmondásakor Chris Rock tisztában volt-e Smith feleségének betegségével, vagy annak tudta nélkül véleményezte a nő kopaszságát.

Rovatok