Index Vakbarát Hírportál

Mick Mars nélkül lép fel a Mötley Crüe Budapesten

2022. október 28., péntek 13:43

Mick Mars régóta tartó gerincbetegsége miatt végleg visszavonul a színpadi zenéléstől. A Mötley Crüe budapesti koncertjén már nem ő fog a zenekarral fellépni. Helyére Rob Zombie gitárosa, John 5 kerül.

Mick Mars, a Mötley Crüe alapító tagja úgy döntött, hogy végleg visszavonul. A 71 éves gitáros hosszú ideje küzd a gerincét támadó ízületi gyulladással, mely mára súlyosan megnehezítette színpadi szerepléseit, ezért a zenekar világ körüli turnéjának további állomásain – többek között Budapesten – már nem ő fog szerepelni.

Bár a változás sosem könnyű, elfogadjuk Mick döntését, miszerint visszavonul a bandából egészségi állapota miatt

– mondta Nikki Sixx, Vince Neil és Tommy Lee közös nyilatkozatában.

„Évtizedeken át néztük, ahogy Mick küzd spondylitis ankylopoetica betegségével, és milyen tartással és bátorsággal kezelte azt. Kimondani, hogy ami sok, az sok, a legnagyobb ismérve a bátorságnak. Mick hangzása gyökereiben határozta meg a Mötley Crüe-t attól a perctől kezdve, hogy az első próbánkon bedugta a gitárját. A többi, ahogy mondani szokás, már történelem.

Mi folytatni fogjuk, hogy továbbvigyük zenei hagyatékát. Mick kívánsága szerint folytatni fogjuk a turnézást a világban 2023-ban is, ahogy korábban elterveztük. Kétségtelen, hogy elképesztően kimagasló tehetségű zenészre lesz szükségünk, aki betölti majd a Mick utáni űrt, épp ezért hálásak vagyunk barátunknak, John 5-nak, hogy elfogadta felkérésünket, és csatlakozik hozzánk a fedélzeten a továbbiakban” – írja a Rolling Stone.

Mick Mars nem szed fájdalomcsillapítókat… jó okkal

A Varietyben a témával kapcsolatosan megjelent cikk eközben azt tette hozzá a történethez: 

Mick továbbra is a zenekar tagja marad, de nem tudja már elviselni az utazás viszontagságait.

Mick Mars még 2014-ben egy, a Rolling Stone-nak adott interjúban mesélt a betegségéről, mely már akkor is megnehezítette a turnézást. „Ami a fájdalmat illeti, akadnak rosszabb napok. Ettől függetlenül nem szedek fájdalomcsillapítókat. Az számomra egy nagyon nagy nem. 15 évvel ezelőtt egyszer már ráléptem erre az ösvényre, és sosem akarom azt megismételni, köszönöm szépen.”

(Borítókép: Mick Mars 2015. november 6-án Londonban. Fotó: Neil Lupin/Redferns)

Rovatok