Index Vakbarát Hírportál

Az óvodás Sára és a kisiskolás Ricsi kategóriagyőztes az Alkoss te is! pályázaton

2022. december 15., csütörtök 05:54

Lezárult az Index Alkoss te is! alkotói pályázata. Az Index médiapartnerként csatlakozott a Lobenwein Galéria első karácsonyi akciójához, melynek neve ArtXmas. Ebben kortárs képzőművészek kaptak felkérést arra, hogy karácsonyi ihletésű műveikkel mutassák meg, hogy számukra mit jelent az ünnep. Az alkotásokat elárverezik, a bevételből harminc rászoruló támogatásáról a művészek is dönthetnek. Az Alkoss te is! pályázattal az Indexen az olvasóinkat kértük arra, hogy három kategóriában vegyenek részt ebben az az akcióban. Most a legkisebbek eredményhirdetése következik.

Az Index.hu – az ArtXmas médiapartnereként – arra biztatta olvasóit, hogy mutassák meg alkotásaikon keresztül, hogy nekik mit jelent az ünnep.

Három kategóriában fogadtuk a pályaműveket

A beérkezett műveket a Lobenwein Galéria kurátorai és az Index által felállított grémium véleményezte, és a gyerek kategóriában az első helyen mindjárt ketten osztoznak:

Gencsi Richárd Illés és Gencsi Sára

Gratulálunk Ricsinek és Sárinak, akik Leányfalun járnak iskolába és óvodába. Ricsi a Móricz Zsigmond Általános Iskola 1.a osztályos tanulója, Sárika pedig a Leányfalu Tündérkert Óvoda Maci csoportos „végzőse”. Ricsi 7 éves múlt novemberben, Sárika pedig 5 éves múlt augusztusban. Szüleik, Brigi és Laci igyekeznek őket jó és összetartó testvérekké nevelni, a kis korkülönbségből adódóan pedig a tesók máris egymás társai és szövetségeseivé váltak. A szülők jellemzése szerint:

Sárika egy igazi tűzről pattant kislány,

sokszor ő az, aki kitalálja az irányt, és Ricsi az, aki követi benne. Talpraesett, érdeklődő lány, gyorsan tanul, és nagyon nagy szeretetben van a nagymamájával, aki hatással van rá a hétköznapokban.

Ricsi pedig egy igazi tiszta szívű, jó szándékú kisfiú. Még csak most kezdi bontogatni a szárnyait. Teniszezik 3 és fél éves kora óta, de igazán a rajz, az alkotás a fő érdeklődési területe. Valami érdekes mindig alakul a fejében és tulajdonképpen hétről hétre születnek szebbnél szebb témájú alkotások.

Az ünnepekre is nagy-nagy szeretetben, várakozással készül a család. Sok beszélgetéssel, zenehallgatással, közös tevés-vevéssel. Ebbe a közegbe alkalmanként belefér a mesenézés is, ám tablet, telefon, számítógép nem, ezeket nem is használhatják a gyerekek. 

Rovatok