Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gabival közösen áll színpadra Demeter Szilárd zenekara

2023. január 8., vasárnap 10:48

Demeter Szilárd és zenekara Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának alkalmából koncertezik. Szerintük Petőfi, ha ma élne, rockzenész lenne.

Idén a január 13. nem csak azért különleges, mert péntekre esik – így babonás tömegeit rémisztegeti – hanem azért is, mert Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója saját zenekarával, a Loyal Apples' Clubbal lép fel az intézmény Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett eseményén.

tehát az igazgató saját munkahelyén ad koncertet.

A koncert Facebook-eseményében olvasható a zenekar hitvallása, illetve viszonyulásuk Petőfi Sándorhoz, aki szerintük ha ma élne, rockzenész lenne.

Meggyőződésünk, hogy ha Petőfi ma élne, akkor rockzenész lenne. A szabadság idővándorai koncert repertoárja az elmúlt évtizedekben írt legszebb magyar szabadságdalokat vonultatja fel. Azokat az örökzöldeket válogattuk össze, amelyek szerintünk Petőfi örökségének szerves részét képezik - akár ő is írhatta volna. Új köntöst kapnak többek között olyan ismert alkotások, mint a Keresem a szót, Ezüst eső, Az otthon az valami más és a Küszöbön túl. A feldolgozások mellett a legismertebb Loyal Apples' Club dalok is felcsendülnek. Az akusztikus koncert számtalan meglepetést tartogat, a zenekar vendégelőadókkal és vokalistákkal kiegészülve nem csak zenei élményben, de látványban is izgalmas utazásra hívja a közönséget.

A vendégelőadókkal sem vicceltek, két sztárfellépő neve már nyilvánosságra került. Demeter Szilárd zenekarával a Sztárban Sztár leszek! című műsorból sokaknak ismerős Bari Laci, illetve Tóth Gabi is fellép.

Demeter Szilárd 2018 vége óta áll a PIM élén. Először csak ideiglenesen nevezték ki igazgatónak, miután a kormánysajtóban hevesen kritizált Prőhle Gergely távozott a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről. Demetert végül Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2019. február 1-jei hatállyal főigazgatónak nevezte ki.

(Borítókép: Loyal Apples' Club / Facebook)

Rovatok