Index Vakbarát Hírportál

Budapestre költözik Sopronból Kiss Tibi kiállítása

2023. május 2., kedd 15:50

Kiss Tibornak, a Quimby frontemberének képzőművészeti kiállítása a SopronFest keretein belül debütált. A fesztivál végeztével a tárlat Budapestre költözik, ahol 2023. május 3. és 14. között tekintheti meg a nagyérdemű a Főfotó Galériában.

Kiss Tibor, a Quimby legendás frontembere a SopronFest keretén belül mutatta meg egy eddig nem látott tárlaton régi és új alkotásait. A zenész, aki sokáig vacillált a zene és festészet között, végül a gitár mellett tette le voksát, de ahogy ideje és energiája engedte, egyszer-egyszer előkerült a vászon és az ecset.

Ezek a művek a fesztivál végeztével elhagyták Sopront. Most a fővárosban nyílik meg a kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül, amelynek a Főfotó Galéria ad otthont.

A tárlatot május harmadika és tizennegyedike között tekintheti meg a közönség.

A kiállítást ünnepélyes megnyitó előzi meg, ahol egy mentálhigiénés panelbeszélgetés kap helyet május 2-án. A beszélgetésen Bérczes Ádám a Music Mentál és Oláh Péter a Megálló Csoport képviseletében vesz részt, továbbá ott lesz még Füstös Kiberov felépülési coach és az est moderátora, Horváth Gergely műsorvezető.

Az ünnepélyes megnyitót követően indul útnak a Quimby frontemberének kiállítása. Kiss Tibor műveit először a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központban tekinthettük meg a SopronFesten, amelyről korábban írtunk is.

Rovatok