Index Vakbarát Hírportál

Dallal köszöntötte édesapját Kóbor János lánya

2023. május 17., szerda 09:55 | aznap frissítve

Kóbor János lánya, Léna a Tizenhat évesen című dallal emlékezett meg édesapja 80. születésnapjáról.

Bő másfél évvel ezelőtt, 2021. december 6-án, rövid betegség után halt meg az Omega együttes frontembere, Kóbor János. Az énekes néhány héttel a halála előtt került kórházba. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön a rockzene állócsillagát, Meckyt, aki felfoghatatlan űrt hagyott maga után.

Az Omega baráti köre és rajongói kezdeményezték, hogy 2022 végén emléktáblát állítsanak Kóbor János egykori, bátaszéki lakhelyénél, ahol az énekes gyerekkorát és nyarait töltötte. A Sóház utca 1. szám alatti háznál felavatott emléktáblát Turi Török Tibor szobrász készítette. 

Nem sokkal ezután döntött úgy az énekes lánya, Kóbor Léna, hogy kipróbálja magát énekesként egy együttesben. Az szinte magától értetődő volt, hogy a fiatal lánynak megvannak az adottságai az énekesi pályához, ezt most is bizonyította.

Az Omega együttes közösségi oldalán megjelent videóban a mindössze 16 éves Kóbor Léna dallal emlékezett meg édesapja 80. születésnapjáról:

Nemrég pedig arról is írtunk, hogy Kóbor Léna édesanyjával úgy döntött, hogy elárverezik apja szeretett autóját, a befolyt összeget pedig a Covid-árvák megsegítésére fordítják.

Rovatok