Index Vakbarát Hírportál

Nívós díjat kapott Harrison Ford, a könnyeivel küszködve mondott köszönetet

2023. május 19., péntek 18:31

Az Indiana Jones és Csillagok háborúja filmek színésze, a 80 éves Harrison Ford Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban. A színész meghatódva, könnyeivel küszködve mondott köszönetet az elismerésért, és azért az életért, amiben részese lehetett.

Szokták mondani, hogy halálunk pillanatában lepörög szemünk előtt életünk filmje. Hasonló esett meg Harrison Forddal, Indiana Jones és Han Solo egyszeri és megismételhetetlen megformálójával.

A 2023-as cannes-i fesztiválon megkapta életműve elismeréseként az Arany Pálma díjat, miközben levetítettek neki egy montázst élete ikonikus alkotásaiból.

Egy történet vége

Azt mondják, mikor közelít a halál, láthatod életed leperegni a szemeid előtt. Velem épp ez történt, lepergett az életem a szemeim előtt. Láthattam életem egy hatalmas részét, de nem az egészét

– mondta a színpadon Harrison Ford, aki elérzékenyülve, könnyeit visszatartva köszönte meg az elmúlt éveket feleségének, Calista Flockhartnak, amiért lehetővé tette, hogy álmait elérje, és amiért támogatta őt ezen az úton.

A színész ezután mókásan felkonferálta új filmjét, a népszerű franchise ötödik részét, az Indiana Jones és a sors tárcsája című alkotást.

Ez nagyon megérintett engem… de van itt egy film, amit látni óhajtotok. Épp a hátam mögött van. Szóval, hadd álljak el az útból, és köszönjem meg még egyszer ezt az egészet

– jegyezte meg.

Az új film, amiről már korábban írtunk, az első olyan alkotás lesz a szériában, amelyet nem Steven Spielberg rendez majd, valamint Ford saját bevallása szerint az utolsó, amiben Indiana Jones bőrébe bújik. A történet maga 1969-ben játszódik, ahol az idős professzor egy utolsó nagy kalandra indul, hogy ismét felvegye a kesztyűt a nácikkal szemben.

Rovatok