Index Vakbarát Hírportál

Több ezren skandálták Krúbi szigetes koncertjén, hogy „mocskos Fidesz”

2023. augusztus 16., szerda 07:53

A Sziget egyik ikonikus helyszínén, a több mint tízezres tömegre méretezett FreeDome sátorban lépett fel kedd este Krúbi, hogy a fesztiválozókkal közösen is megemlékezzen a zsarnok Viktória királynőről.

Miután beugrott egy dal erejéig a nagyszínpadon fellépő Dzsúdlóhoz, a Sziget Fesztivál FreeDome nevezetű óriási sátrában adott önálló koncertet kedd este Krúbi. Az előadó a Viktória királynőről megemlékező műsorával állt a közönség elé, amit korábban már a Budapest Parkban is láthatott a nagyérdemű, és amelyről akkor mi is beszámoltunk.

A szigetes koncertjére egyébként a korai – háromnegyed 7-es – kezdés ellenére is meglehetősen sokan érkeztek: a több mint tízezer fős sátorban talán 6-7 ezren lehettek összesen, de az oldalán nyitott programhelyszín melletti füves területen is sokan ácsorogtak. A műsor kezdetén ezúttal is Orbán Viktor nővé karikaturizált alteregójaként jelent meg a kivetítőn a produkció kulcsfigurája, Viktória királynő – őt kívánta gyászolni a dalszövegeiben sokszor keményen kormánykritikus előadó.

A rendkívül energikus produkció vége felé az az Orbán Viktor-bábu is előkerült, amely a Budapest Parkban is felbukkant a koncerten – és ahogy akkor, most is szájon csókolta Krúbi, miközben az Oroszlánkirály Az élet az úr című betétdalának fideszesített változatát énekelte a kivetítőn felvillanó óriási Fidesz felirat előtt.

A jelenlévők egyébként az első perctől az utolsóig láthatóan nagyon élték Krúbi műsorát, és a dalszövegeit is kívülről fújta szinte mindenki. A koncert alatt kétszer is nekiálltak skandálni, hogy 

Mocskos Fidesz!

– a sátor pedig a kiváló akusztikájának köszönhetően csakúgy harsogott. A közönség reakcióit az előadó nem kommentálta, de láthatóan azért őt is felturbózta, hogy egy olyan fesztiválon, ahol nagyon sok a külföldi, és a magyarok sem feltétlenül a hazai előadók miatt váltanak jegyet, ilyen sokan kíváncsiak voltak a produkciójára. Iszonyú átéléssel és energiával tolta végig a koncertet, az utolsó számnál pedig még a fotósárokba is leugrott, hogy a kordon mellett végigszaladva lepacsizzon mindenkivel. 

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok