Index Vakbarát Hírportál

Taroltak a koporsóból előlépő gyerekek

2023. szeptember 15., péntek 17:43

Tizenkét mű szállt versenybe egymással a Szemle Plusz versenyprogram részeként a Városmajori Szabadtéri Színpadon, valamint a margitszigeti Kristály Színtéren. A Jógyerekek képeskönyve című darab, amelyről az Index is írt kritikát, több díjat is bezsebelt.

A Szemle Plusz versenyprogram részeként a Városmajori Szabadtéri Színpadon, valamint a margitszigeti Kristály Színtéren augusztus 28. és szeptember 10. között tizenkét határon túli és hazai produkciót láthatott a budapesti közönség. 

A programban szereplő színdarabokat – amelyekről itt írtunk – idén két külön zsűri díjazta: a Városmajorban versenyző előadásokat Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója mellett Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színésznő, Trokán Péter Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész és Kúnos László József Attila-díjas műfordító tekintette meg.

A Kristály Színtér kamaradarabjaira pedig Bánsági Ildikó, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színész csatlakozott Benkő Nórához.

A nyertesek

A Kristályban a zsűri döntése alapján:

A közönségzsűri a Budaörsi Latinovits Színház produkcióját, Heinrich Böll – Bereményi Géza: Katharina Blum elvesztett tisztessége című előadását tartotta a legjobbnak a Városmajorban, a Kristály Színtéren pedig a Shirley Valentine című produkció nyerte el leginkább a nézők tetszését, Balsai Mónival a címszerepben.

A Szemle Plusz programsorozat díjkiosztó gálájával véget ért a Városmajori Szabadtéri Színpad 2023-as nyári évada, amely a Harmadik figyelmeztetés színészzenekar koncertjével, tánccal és ünnepléssel zárult.

Rovatok