Index Vakbarát Hírportál

Már nem csak az éttermeket minősíti a Guide Michelin

2023. október 6., péntek 09:51

Az éttermek után a szállodákat is minősíti – csillagok helyett kulcsokkal – a Guide Michelin, ami újdonságnak számít a több mint százéves étteremkatalógus történelmében.

A minősített szálláshelyek Michelin-csillagok helyett -kulcsokat kapnak. Az MTI beszámolója szerint a legjobb szállodák listáját 2024 első negyedévében teszik közzé, a pontos időpont és a formátum egyelőre nem ismert.

Az étteremkalauz célja az volt, hogy tájékozódási pontokat nyújtson az utazóknak, és megkönnyítse a választásukat egy olyan időszakban, amikor kevés információ áll a rendelkezésükre – mondta el a Michelin-fivérek, André és Édouard által 1900-ban a gépkocsival utazók számára létrehozott katalógus vezetője. Hozzátette:

Ezzel szemben a mai utazók információk tömegével találják szembe magukat. A kalauzt használók legalább tíz órát töltenek a képernyő előtt egy utazás előkészítésével, és legalább tíz internetes oldalt tanulmányoznak.

„Azt mondják, nincs referencia a választáshoz” – mondta Gwendal Poullennec, aki 2018-ban került a franciaországi székhelyű étteremkalauz élére, abban az évben, amikor a cég megvásárolta az amerikai Tablet Hotels úgynevezett boutique hoteleket (a nagy szállodaláncoktól eltérő, egyéni stílusú szállodák) ajánló céget.

Az étteremfoglaláskor a Guide Michelin terítékenként 1 eurót számol fel, míg a szállodafoglaláskor az ár 10-15 százalékát, ami Gwendal Poullennec szerint megfelel a piaci normáknak.

Az étteremkalauz annak az igénynek kíván megfelelni, hogy olyan megbízható referencia legyen a szállodaiparban, mint amilyen a Michelin a gasztronómia világában. A cég a Tablet Hotels szálláskeresővel négy éve dolgozik az első szállodák kiválasztásán; a listán jelenleg 120 ország 5300 szállodája szerepel.

Rovatok