Index Vakbarát Hírportál

Kihirdették a világ legizgalmasabb, fiatal séfeknek szóló verseny győztesét

2023. október 9., hétfő 13:43

Lezárult a világ legizgalmasabb, fiatal séfeknek szóló versenye, október 5-én este kihirdették az ötödik S.Pellegrino Young Chef Academy 2022–23-as versenyének győztesét.

A Milánóban megrendezett kétnapos nagydöntőn 15 fiatal séf mutathatta be tehetségét, kreativitását és a gasztronómia jövőjéről alkotott elképzeléseit. A világhírű séfekből álló zsűrit végül Nelson Freitas nyűgözte le, így ő nyerte el a rangos elismerést, a S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 díját.

Az ibériai országokat képviselő fiatal portugál séf, Nelson Freitas Ropogós vörös sügér, tengeri sün és házi készítésű fekete fokhagyma elnevezésű ételével szállt versenybe, amit mentorával, Filipe Carvalhóval közösen dolgozott ki.

A Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León és Nancy Silverton világhírű séfekből álló zsűri elismerően nyilatkozott Freitas kifinomult konyhaművészetéről, az összetevők kiválasztásáról és az étel szépségéről, valamint az általa közvetített erős üzenetekről.

A korábbi S.Pellegrino Young Chef Academy verseny díjazottjai, Jerome Ianmark Calayag (2021), Yasuhiro Fujio (2018), Mitch Lienhard (2016) és Mark Moriarty (2015) után most Freitas előtt nyílt meg az út, hogy tehetségét és munkáját még magasabb szintre emelje, és részt vegyen a gasztronómia jövőjének formálásában.

Tematikus díjak

A S.Pellegrino Young Chef Academy fődíja mellett a versenyen három tematikus díjat is kiosztottak, amelyek mind jól tükrözik a S.Pellegrino azon meggyőződését, hogy a gasztronómiának van társadalomformáló ereje, az ételek pedig képesek pozitív hatást gyakorolni az emberekre.

A prémium-ásványvízmárka kezdeményezésével létrejött S.Pellegrino Young Chef Academy célja, hogy felkutassa a jövő nagyszerű séfjeit, és megmutassa nekik, hogyan tudják a bennük rejlő potenciált kibontakoztatni az oktatás, a mentorálás és a tapasztalatszerzés révén.

Az ötödik S.Pellegrino Young Chef Academy megmérettetésre idén minden eddiginél többen jelentkeztek, részvételi rekordot döntve. Az előválogatót követően 15 régióból összesen 166 séf kapott lehetőséget arra, hogy neves és elismert séfekkel közösen dolgozva mutassák meg a bennük rejlő lehetőségeket.

Rovatok