Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan drágább lesz a Disney+ Magyarországon

2023. november 13., hétfő 10:56

Decembertől Magyarországon is árat emel a Disney+ streamingszolgáltató. A változás a meglévő és az új előfizetőkre is vonatkozik.

Magyarországon eddig 2490 forintért lehetett igénybe venni a Disney+ szolgáltatásait, azonban december 15-től árat emel a streamingszolgáltató – írta a Tech2.

Az év utolsó hónapjában 

3090 forintra emelkedik az előfizetés havi díja, vagyis havonta 600 forinttal kell majd többet fizetni.

A változás mind az új, mind a meglévő előfizetőket érinti. A szolgáltató hozzátette, hogy az éves előfizetés ára is hasonló mértékben, 30 900 forintra emelkedik ezzel párhuzamosan. 

Mint írtuk, az elmúlt egy évben a főbb reklámmentes streamingszolgáltatások ára körülbelül 25 százalékkal emelkedett, mivel a szórakoztatóipari vállalatok igyekeznek nyereségessé tenni streamingplatformjaikat. Az árérzékeny ügyfeleket arra ösztönzik, hogy átálljanak az olcsóbb és jövedelmezőbb reklámtámogatású szolgáltatásaikra.

A streamingszolgáltatók jelenleg arra fókuszálnak, hogyan hozhatnak létre új árakat az exkluzív műsorok, például az élő sportműsorok esetében anélkül, hogy ezzel megkockáztatnák azt, hogy elriasszák a felhasználókat az alapkínálattól. A Disney+ és a Max például azt tervezi, hogy élő sportadást kínáló részt is beemel a kínálatába.

Rovatok