Index Vakbarát Hírportál

Elesett a gázai harcokban a Fauda stábtagja

2023. november 13., hétfő 20:47 | aznap frissítve

Robbanásban vesztette életét a Gázai övezetben Matan Meir, a Fauda című sorozat stábjának tagja. A férfi 38 éves volt.

A Netflix Fauda című sorozatát gyártó produkciós stáb egyik tagja a hétvégén meghalt a Hamász elleni harcokban a Gázai övezet északi részén − írta meg a New York Post.

Matan Meir, az izraeli elit 551-ik dandár 697-ik zászlóaljának tartalékos katonája és a díjnyertes sorozat stábtagja szombaton halt meg a Gázai övezetben − írta a sorozat hivatalos X-oldalán.

Megrendülten osztjuk meg, hogy a Fauda család egyik tagja, Matan Meir meghalt a gázai harcban. Matan a stáb szerves tagja volt. A színészek és a stáb szíve megszakad ettől a tragikus veszteségtől. Részvétünket fejezzük ki Matan családjának és barátainak. Nyugodjon békében

− írták.

Meir, a 38 éves tartalékos, egyike volt a 697. zászlóalj öt katonájának, akiket Beit Hanoun térségében, egy mecset melletti alagútaknában történt robbanás ölt meg − jelentette a Times of Israel.

A Faudát, ami arabul káoszt jelent, Lior Raz és Avi Isaacharoff, az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) egykori katonái készítették, és Raz az IDF Mista'arvim nevű fedett terrorelhárító egységének parancsnokát alakítja.

A sorozat társalkotója úgy gyászolta Meirt, mint valakit, akinek „aranyból volt a szíve”.

Szerettelek, Matan. Mindig, minden pillanatban mellettem voltál

− írta Raz.

Az izraeli eseményeket az Index is folyamatosan követi, hétfői élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

Rovatok