Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színházban történt balesetről

2023. november 15., szerda 07:39

Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy a színház veszélyes üzem, és százszázalékosan nehéz kizárni az ilyen eseteket. A Nemzeti Színház vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a színészeket már a héten hazaengedik, és a díszletet is visszaépítik a vizsgálatok számára, hogy lemodellezzék, mi mehetett félre a balesetet megelőzően.

A Nemzeti Színházban történt baleset óta Vidnyánszky Attila először szólalt meg a történtekkel kapcsolatban.

A színház vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy a rendőrségi vizsgálattal együtt megindult a színház saját, belső vizsgálata is, ezért a héten visszaépítik a díszletet és lemodellezik, hogy pontosan mi történt.

Vidnyánszky Attila a lapnak azt is elmondta, hogy

Mint megírtuk, baleset miatt félbeszakadt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia péntek esti előadása. 

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset, amely a színfalak mögött történt, pontosabban valószínűleg a színpad és kulisszák határán, ugyanis információink szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük. 

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila elismerve felelősségét, lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített.  A tárca közleménye szerint Csák János miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.

Rovatok