Index Vakbarát Hírportál

Vidnyánszky Attila magát okolja a Nemzeti Színházban történt baleset miatt

2023. november 16., csütörtök 16:26

A Nemzeti Színházban történt balesett miatt Vidnyánszky Attila lemondott vezérigazgatói posztjáról, mivel elmondása szerint úgy érezte: a történtek jelzésértékűek voltak.

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház lemondott vezérigazgatója szerda este a Hír TV Napi Aktuális című műsorában a két színésszel történt balesettel kapcsolatban azt mondta, hogy azt egy jelként fogta fel, ezért is mondott le a posztjáról. 

A műsorban többek között arról beszélt, hogy

Vidnyánszky Attila végül arra a kérdésre, el tudja-e képzelni, hogy folytatja a színház vezetését, azt válaszolta, hogy „most inkább azt, hogy nem”.

Rossz lépés, kórház, lemondás

Mint megírtuk, múlt hét pénteken félbeszakadt a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia című előadás, két szereplő, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó ugyanis egy rossz lépést követően lezuhant, és súlyos sérüléseket szenvedett. 

A Nemzeti Színház szerdán közölte, hogy Szász Júliát hazaengedték a kórházból. Az egész társulat nevében jobbulást kívántak a színésznőnek. A két színész felépülése azonban hónapokig is eltarthat.

A színházi baleset ügyében rendőrségi nyomozás és szakértői vizsgálat zajlik. A helyszínen csütörtökön kezdik meg a díszlet vizsgálatát. A díszletet ehhez vissza kellett építeni, de ahogy az Index utánajárt: el sem lett volna szabad bontani. 

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, elismerve felelősségét, lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített. A tárca közleménye szerint Csák János miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.

Rovatok