Index Vakbarát Hírportál

Besenczi Árpád: A fele ujjam leszakadt ugrás közben

2023. november 18., szombat 17:23

Besenczi Árpád éppen a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban játszott péntek este, amikor az Indul a bakterház című darabot félbe kellett szakítani. Az akkori közleményben kézsérülésről írtak, azonban a színész most maga mesélte el, hogy pontosan mi is történt.

„A jobb kezem gyűrűsujjának fele leszakadt ugrás közben. Éjszaka a Szalai doktor által vezetett team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujjam leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta. Tulajdonképpen befejezték a csonkolást, hogy orvosi szaknyelven mondjam” – mondta Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója a zaol.hu-nak.

A színész pénteken az Indul a Bakterház című darabban a baktert játszotta, amikor az egyik jelenetnél, ahogy futott ki a színpadról, a gyűrűsujja beakadt egy csavarba, állítása szerint valószínűleg nem ott kapaszkodott meg a kezével, ahol az eddigi tizenhét alkalommal tette.

Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ott maradt, és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt

– magyarázta Besenczi Árpád.

Elmondása szerint innentől felgyorsultak az események, mentővel kórházba vitték, ahonnan felhívták a pécsi klinika kézspecialistáját, és elküldtek neki egy fotót a színész ujjáról, hogy mit lehet vele tenni. 

„Igazából nem sokat, mert a sérülés nem egyenes szélű volt, amit egy kés, balta okozna, hanem eléggé roncsolt. A műtét után még az éjszaka hazaengedtek” – tette hozzá.

A portálnak azt is elárulta, hogy a pénteki és a szombati előadást majd januárban pótolják, de vasárnap már egy gála zsűrielnöki feladatait fogja ellátni, mert azt a kézsérüléstől függetlenül tudja vállalni.

A baleset nagyon kellemetlen és nagyon fájdalmas volt. Nagyon bosszantott is. Soha nem szoktam levenni a jegygyűrűmet, és ebből nem is volt baj ez idáig. Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem. A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt

– mondta a színész.

Besenczi Árpád hozzátette, hogy a díszlet felállítására, ellenőrzésére mindig nagyon odafigyelnek, és ő is mindent átvizsgál, és kipróbálja, hogy amerre fut, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászik, jól van-e rögzítve. „Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek. Az élet azonban nem áll meg” – hangsúlyozta Besenczi Árpád.

Rovatok