Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas megtiszteltetés érte Csepregi Évát

2023. november 29., szerda 16:24

Csepregi Éva öt évtizedes munkássága és januári életműkoncertje tiszteletére tematikus bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta. Az eset egyedisége, hogy ez az első alkalom, amikor egy előadóművész személyét ábrázoló bélyeget adnak ki.

Már több mint ötven éve van a szakmában Csepregi Éva. Az énekesnő először az 1972-es Ki mit tud? tehetségkutatón mutatkozott be a nagyközönség előtt, azóta pedig zenekarokkal és szóló előadóként is jelen van a magyar könnyűzenében.

Kevesebb mint két hónap múlva, 2024. január 6-án életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Eddigi munkássága elismeréseként, valamint az életműkoncert alkalmából különleges meglepetéssel készült a Magyar Posta Zrt. az előadónak, amire eddig nem volt precedens. 

Páratlan gesztus

Az énekesnőről személyes bélyeget készített a cég, amit 2023. november 29-én, szerdán mutatott be a vállalat igazgatóságának alelnöke egy sajtótájékoztatón – számolt be róla az MTI.

Hegmanné Nemes Sára a magyar könnyűzenei élet poplegendájának és büszkeségének nevezte Csepregi Évát. Elmondása szerint a Magyar Posta alapvető feladata, hogy a bélyegein keresztül értéket képviseljen, emlékeztetve mindenkit hazánk nagyjaira.

Az esemény egyedisége, hogy a Magyar Posta korábban egyszer sem bocsátott forgalomba olyan személyt ábrázoló bélyeget,

amelyen egy előadóművész szerepelne.

A Benedek Imre grafikus tervei alapján készült, frissen forgalomba kerülő bélyeg retró stílust képvisel, amihez Tóth Ildikó arculati elemeit és Rosta Márk fotóját használták fel. A bélyeghez alkalmi boríték is tartozik, valamint egyedi bélyegző. A személyes bélyeg ötezer példányban kerül forgalomba, és 1800 forintos áron vásárolható meg. 

Az MTI beszámolója alapján Hegmanné Nemes Sára emondta, hogy a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójához kapcsolódva a Magyar Posta a Csepregi Éva tiszteletére készült bélyeget is

felajánlotta a jótékonysági árverésre.

Csepregi Éva arról beszélt, hogy a Neoton Famíliával hosszú, tartalmas és sikeres időszakot éltek meg, de szólólemezeit is remekül fogadta a közönség. Januári életműkoncertjén a zenekar dalai mellett a szólókarriejének dalaiból is ad elő az énekesnő. 

Rovatok