Index Vakbarát Hírportál

Fontos elismerésben részesült a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója

2024. január 20., szombat 20:56

Ahogyan arról már beszámoltunk, január 15-én ért véget a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál, de már rögtön át is vette helyét a monte-carlói seregszemle, ahol hazánk újabb elismerésben részesült.

Ezt a hetet teljesen átitatta a manézs világa. Mi is hírt adtunk arról, milyen szép eredményeket értek el a magyar artisták, sőt egyiküket meg is szólaltattuk podcastunkban.

Most pedig ismét oda kell irányítanunk a figyelmünket a porondra, ugyanis az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (ECA) egyhangú döntéssel, ellenszavazat nélkül ismét elnökségi tagjává választotta Fekete Pétert, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatóját.

Nagy megtiszteltetés ez nekünk, magyaroknak. A világ ránk figyel, kalapot emelve, tisztelettel fogadva a cirkuszművészet terén végzett munkánkat!

Külön öröm, hogy a monte-carlói közgyűlésen Olekszandr Kabakov, az Ukrán Nemzeti Cirkuszvállalat vezetője beszédében külön háláját fejezte ki azért, hogy a Fővárosi Nagycirkusz immár több mint két éve nyújt segítséget a háború elől elmenekült ukrán artistaművész gyerekeknek

– nyilatkozta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója.

Rovatok