Index Vakbarát Hírportál

Nagyszerű hírt kaptak a Squid Game szerelmesei

2024. január 24., szerda 07:26

Hamarosan megérkezik a Squid Game – Nyerd meg az életed 2. évada a Netflixre, a népszerű sorozat második évadát még az idén bemutatja a streamingszolgáltató.

A Netflix kedden jelentette be, hogy 2024-ben ismét visszatér a képernyőre a nagy sikerű, 2021-ben bemutatott, saját gyártású koreai televíziós sorozata, amelyet Hvang Donghjok írt és rendezett – írta meg a Variety.

A streamingszolgáltató még 2022 januárjában erősítette meg a folytatást, a Netflix vezérigazgatója, Ted Sarandos akkor azt mondta, hogy

a Squid Game-univerzum csak most kezdődött.

Mint arról az Index is írt, a Squid Game a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatává vált, amelyben súlyos adósságokkal küszködő dél-koreai versenyzők vesznek részt egy kihívásban, melyben gyermekjátékokat kell játszaniuk a többmilliós fődíjért. Ha viszont elrontják azokat, vagy veszítenek, meghalnak.

A sorozat első évadát 14 Emmy-díjra, valamint három Golden Globe-díjra jelölték. A Squid Game egyik főszereplője, I Dzsongdzse volt az első dél-koreai színész, aki a díjátadón nem angol anyanyelvűként nyerte el a legjobb férfi főszereplő díjat.

A sorozat népszerűségét az is mutatja, hogy tavaly egy Squid Game-tematikájú vidámpark is nyílt Los Angelesben, ahol bárki kipróbálhatja az élet-halál harc játékait.

(Borítókép: Jelenet a Squid Game első évadából. Fotó: Noh Juhan / Netflix)

Rovatok