Index Vakbarát Hírportál

Sylvester Stallone is elköszönt a Rocky-filmek Apollójától, Carl Weatherstől

2024. február 3., szombat 10:39

Sorban búcsúznak a sztárok a pénteken 76 éves korában meghalt Carl Weatherstől. Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone és Jean-Claude Van Damme is méltató szavakkal emlékeznek meg egykori kollégájukról.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, 76 éves korában meghalt Carl Weathers, akit legtöbben a Rocky-filmek Apollo Creedjeként ismerhettek, de szerepelt a Predator (Ragadozó) című filmben, valamint A Mandalóri sorozatban is. Sylvester Stallone az Instagramon reagált egykori kollégájának halálhírére.

Tegnap egy legendát veszítettünk el. Az életem örökre megváltozott, amikor megismertem Carl Weatherst 

– írta a Golden Globe-díjas színész.

Pár soros posztja mellett egy hosszabb bejelentkezésben is búcsúzik Stallone, ahol könnyeit nyeli, miközben beszél. 

Ez egy borzasztóan szomorú nap számomra, teljesen összetörtem. Carl Weathers fontos része volt az életemnek a sikereimnek. Amikor először megláttam, tudtam, hogy nagyszerű ember, színész – de nem tudtam, mennyire. Nélküle nem tudtuk volna megcsinálni a Rockyt. Sokkal tartozom neki. Briliáns volt. A hangja, a termete, az ereje, de a legmeghatározóbb a szíve és a lelke volt. Borzalmas veszteség. Sosem felejtem az utolsó jelentünket a ringben. Ő egy csoda volt, és én szerencsés vagyok, hogy része lehettem az életének. Nyugodj erőben, üss tovább!

– fogalmazott Sylvester Stallone.

Ragadozók búcsúja

Arnold Schwarzenegger az 1987-ben megjelent Predator (magyarul Ragadozó) című akciófilmben szerepelt együtt Carl Weathersszel. Az alábbi szavakkal köszönt el tőle:

Carl Weathers mindig is legenda marad. Rendkívüli sportoló, fantasztikus színész és nagyszerű ember volt. Nélküle nem tudtuk volna megcsinálni a Predatort. És biztosan nem éreztük volna ilyen jól magunkat a forgatáson. Minden vele töltött perc – a forgatáson és azon kívül is – csupa  öröm volt. Ő az a fajta barát volt, aki mindig arra ösztönzött minket, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Hiányozni fog, és együtt érzek a családjával

– írta az akciósztár.

Noha Jean-Claude Van Damme végül kikerült a Predátorból, ennek forgatásán ismerkedett meg Weathersszel. Kommentjében ezt írta: „Bár a filmben nem fejeztem be a Predator szerepét, Carl Weathers 1978-tól mindvégig nagyszerű barátom volt. Nyugodjék békében.”

A Star Wars oldalán is megemlékeznek róla

„Megszakad a szívem ettől a lesújtó veszteségtől” – nyilatkozta Jon Favreau, A Mandalóri alkotója Carl Weathersre emlékezve.

Gyerekkorom egyik hőse volt, akivel nem elég, hogy találkozhattam, de abban a hihetetlen szerencsében volt részem, hogy együtt is dolgozhattam vele. Benne egy fiatal ember energiája és kíváncsisága találkozott azzal a bölcsességgel, amit gazdag életének és karrierjének köszönhetett. Együttérzek a családjával és számtalan tisztelőjével

– olvasható Jon Favreau búcsúja a StarWars.com-on.

Mint írtuk, Carl Weathers A Mandalóri című Star Wars-sorozat mindhárom évadjában szerepelt, a főszereplő egyik társát, Greef Kargát alakította, emellett két epizódot is ő rendezett.

Rovatok