Index Vakbarát Hírportál

Életre kelnek a bábok, de csak a gyerekek előtt

2024. február 17., szombat 12:26 | aznap frissítve

Még bő két hétig látogatható a Vajdahunyad várában rendezett cirkusztörténeti kiállítás. Február 25-én családi nap keretében várják az érdeklődőket.

A 15. Budapest Cirkuszfesztivál hivatalos szakmai programjaként rendezik a „Csodálatos cirkuszvilág”nemzetközi cirkusztörténeti kiállítást, amely a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésében, a Fővárosi Nagycirkusz és a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum rendezésében jött létre, és február 29-ig látogatható a Vajdahunyad várában.

Február 25-én „Micsoda cirkusz!” címmel cirkuszi családi napot tartanak, a közönség a Tintaló Társulás cirkuszi előadásait nézheti meg. A Tintaló egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek fér el. A szülők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak be, miközben csemetéik közvetlen közelről élvezhetik a mechanikus bábok műsorát.

A minivilágban mívesen faragott bábok kelnek életre, amelyeket Grosschmid Erik látványtervei alapján készítettek. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a kicsiket és nagyokat.  

Szintén 25-én, 11 órakor Zsilák György „Fudi”, Jászai Mari-díjas artistaművész, 15 órakor pedig Ifj. Simet László, Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tiszti keresztjével kitüntetett Érdemes Művész, artistaművész tart tárlatvezetést a kiállításon.

14 órakor artistaprodukciók, 16 órakor pedig cirkuszi filmklub várja a nézőket. A kiállítás finisszázsa február 29-én lesz.

Rovatok