Index Vakbarát Hírportál

Fullajtár Andrea Navalnijra emlékezett előadása végén

2024. február 20., kedd 13:29

Különös zárómomentummal végződött Fullajtár Andrea monodrámája a Katona József Színházhoz tartozó játéktérben, a Sufniban. A színésznő arra kérte a közönséget, együtt emlékezzenek az elhunyt orosz politikusra.

Mint ismeretes, 2024. február 16-án börtönében meghalt Alekszej Navalnij. 
Sokan sokféleképpen búcsúztak tőle, és most így tett Fullajtár Andrea is. 

Aki ellentmond, meghal

2024. február 19-én a Sufni színpadán játszotta a színésznő Az átnevelhetetlen című monodrámáját, amely arról az orosz újságírónőről szól, akit 18 évvel ezelőtt öltek meg Moszkvában.

Anna Politkovszkaja olyan témákkal foglalkozott, mint a csecsen–orosz konfliktus, és folyton hangot adott annak, mennyire elítélendőnek tartja országa antidemokratikus kormányát. Politkovszkaja könyve, az Orosz napló, ami a putyini vezetésről szól, Magyarországon is megjelent. Egyes teóriák szerint az újságírónő politikai gyilkosság áldozata lett. 

Az ő életéből írt darabot Stefano Massini kortárs olasz szerző. Ezt a megrázó monodrámát játszotta tegnap este is a színésznő, ami számos tekintetben lehet áthallásos a két orosz sorsa vonatkozásában.

Az előadás mindig megrendítő, de most másképpen ért véget, mint eddig: Fullajtár Andrea mögé kivetítették Navalnij fényképét, ő pedig arra kérte a közönséget, együtt emlékezzenek a politikusra. Székeik alatt mécsest is találtak a nézők, amit elvihettek magukkal, hogy a színház falain kívül meggyújthassák azokat. 

Rovatok