Index Vakbarát Hírportál

Elloptak egy festményt egy budapesti kiállításról, majd bevásárlószatyorban visszavitték

2024. március 2., szombat 20:02

Visszakerült az az ellopott festmény az Urbán Erotika kiállításra, amelyet még február 20-án tulajdonítottak el az ingyenesen látogatható tárlatról. Az első erotikafókuszú kortárs összművészeti fesztivál február 14-én nyitotta meg kapuit, március 2., szombat a rendezvény zárónapja, amelynek alkalmából a műalkotás is visszakerült eredeti helyére.

Az Urbán Erotika Fesztivál ingyenes látogatható tárlatáról még február 20-án tűnt el az egyik festmény, amely most visszakerült a szervezőkhöz – derült ki a fesztivál Facebook-bejegyzéséből.

Az erotikafókuszú fesztivál egyik alapelve, hogy a művészeteket és a pszichoedukációt bárki számára elérhetővé szeretnék tenni, ennek érdekében többek között Gyuricza Gergely kiállítása – amely ezúttal a párra fókuszált, pontosabban a két személy közötti intim pszichológiai térre – teljesen ingyenesen volt látogatható.

Az Urbán Erotika február 20-án jelezte, hogy a kiállításról eltulajdonították az egyik festményt.

Bárki bemehet nyitvatartási időben, és megnézheti az alkotásokat, éppen ezért akárki ellophatta az alábbi festményt is. Senkinek sem kell elmagyaráznunk, mennyire felkavaró élmény tud lenni egy ilyen. Arra kérünk titeket, hogy ha bármit tudtok a képről, akkor azt jelezzétek nekünk vagy Gyuriczának, hátha visszakerül még sokak kedvence!

– írták akkor a Facebook-bejegyzésben, majd több mint egy héttel később már arról számoltak be, hogy  „utolsó nap is történnek csodák”.  A fesztivál zárónapján ugyanis visszaérkezett a keresett műalkotás.

Köszönjük, hogy valaki 3 sparos szatyorba csomagolva visszahozta a női mosdóba a festményt! #műalkotásvédelem

– írták a szombati bejegyzésükben.

Az első ilyen fesztivál

Az Urbán Erotika egy önkéntesek által működtetett politikasemleges platform, amely a felnőttkapcsolatokkal összefüggő társadalmi attitűdöket igyekszik vizsgálni – derül ki a honlapjukról.

Az Urbán Erotika Fesztivál az első erotikafókuszú kortárs összművészeti fesztiválként 2024. február 14-én vette kezdetét Budapesten, a VII. kerületben. Két héten át, egészen március 2-ig öt helyszínen több mint 30 eseményt kínáltak az érdeklődők számára.

Rovatok