Index Vakbarát Hírportál

Sajtóközleményekben megy az adok-kapok a Zeneakadémián, megszólalt a kancellár is

2024. március 6., szerda 20:03

Jogi lépések megtételét kezdeményezi Kotán Attila, a Zeneakadémia kancellárja, miután Fekete Gyula rektorhelyettes közleményben adott hangot annak a meglátásának, hogy sorra hagyják el a Zeneakadémiát a felkészült szakemberek a kancellár vezetési stílusa és a bérezés elégtelensége miatt.

Közleményben reagált Kotán Attila, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) kancellárja a március 5-én az Indexen is közzétett állításokra, miszerint sorra hagyják el a Zeneakadémiát a felkészült szakemberek a kancellár vezetési stílusa miatt.

A tájékoztatás Fekete Gyula rektorhelyettes nevéhez kötődik, aki azt is közölte, hogy az oktatók csatlakoztak az ELTE és a BME dolgozóinak bérköveteléséhez.

Kotán Attila azt írja válaszában:

A tegnapi napon Fekete Gyula rektorhelyettes közleményt juttatott el a sajtóhoz, amelyről – ellentétben a jelenleg is hatályos nyilatkozati rendünkkel – semmilyen módon nem egyeztetett velem és munkatársaimmal. Ezúton kívánom tudatni, hogy a sajtónyilvánosságot kapott közlemény rám vonatkozó tartalmát visszautasítom, az abban foglaltakat cáfolom. Meglátásom szerint ezek az állítások alkalmasak az Egyetem mint közintézmény, valamint annak vezető (kancellári) pozíciója integritásának megsértésére, ezért a megfelelő igazgatási és jogi lépéseket kezdeményezem.

Mint februárban megírtuk, Gazsi Olivia, a Zeneakadémia oktatásszervezési felelőse a közösségi oldalán jelezte, önkénteseket keresnek, miután a felvételi időszakkal járó munkákat nem tudják megoldani.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata  ezt követően közölte , hogy támogatja Gazsi Olivia tanulmányi osztályvezetőt, aki közösségi oldalán kért segítséget amiatt, hogy a létszámhiány okán egy sor munkafolyamatot képtelenek ellátni a Zeneakadémia dolgozói.

A bérekkel kapcsolatban arról is írtunk, hogy februárban több mint 1000 ELTE-dolgozó írta alá a fenntartónak címzett nyílt levelet, amelyben azonnali béremelést és más, a felsőoktatás reformját szolgáló intézkedést követelnek.

Ezt követően a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) ismét kiállt az egységes bértábla bevezetésének szükségessége mellett.

Rovatok