Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert: Féltem, hogy beleőrülök, ha nem írhatom le, ami a fejemben van

2024. március 18., hétfő 17:09

A nagy napra ugyan kicsit várni kellett, de immár hivatalosan is bemutatták Puzsér Róbert Metafizika című könyvét. A több mint egyórás beszélgetésen kemény mondatok is elhangzottak, de azért nevetni is lehetett. Akik nem tudtak személyesen jelen lenni, azoknak jó hír, hogy az estről az Index felvételt készített.

Sokan voltak kíváncsiak Puzsér Róbert az IndaPress kiadó gondozásában megjelent Metafizika című könyvének bemutatójára. Az estet Szily Nóra vezette, a beszélgetőtársak pedig Váradi Róbert és Magyar Dávid voltak, majd egy ponton bekapcsolódott Moll Tamás is, aki a szerző barátja és társa elmélkedéseiben. 

12 év rabszolgaság

Puzsér elmondta, hogy a könyvet élete fő művének tartja, és nem feltétlenül azért, mert tizenkét éven át írta, amihez bizony sokszor el kellett zárnia magát az őt körülvevő világtól.

A Metafizika az én világnézetem, a jelen állapotban feltétlenül. 

Élete fő művéről most azt gondolja, teljesebbet nem tud alkotni, ám nem veti el annak lehetőségét, hogy ha néhány év múlva másképpen látja a dolgokat, újrafogalmazza magát. 

Azt sem titkolta, hogy a fejében cikázó gondolatok és képzetek már mentális egészségét veszélyeztették, és ezért is érezte magára nézve kötelezőnek, hogy papírra vesse gondolatait. 

A beszélgetés teljes egészében az Index YouTube-csatornáján – ide kattintva – látható. Puzsér Róbert Metafizika című könyve pedig ide kattintva meg is vásárolható.

 

Rovatok