Index Vakbarát Hírportál

Azahriah májusban történelmet ír, Sopronban kiderül, mire készül

2024. május 10., péntek 06:09

Mielőtt még három stadiont megtöltene, Azahriah koncertret ad a Hűség Városában. Ez egészen rendkívüli fellépésnek számít, de úgy alakult, hogy az idei SopronFest számos olyan programot emelt be műsorkínálatába, amely rendhagyó, elgondolkoztató, egészen mélyre nyúlóan komoly.

Négy vendég érkezett az Index stúdiójába. A kultúra rovat arútluK című podcastja ezúttal vodcasttá változott, így aki látni is szeretné, hogy ki mit mond, és azt hogyan, meg is nézheti. Aki pedig inkább hallgatná, az is figyelemmel kísérheti a beszélgetést. A négy vendég nagyjából minden területet lefed, amit az idei SopronFest kínál.

Puzsér Róbert tetemre hívja Sebestyén Balázst

A SopronFest idén 75 helyszínen mintegy 300 programmal kínál társadalmi találkozásokat és kulturális élményeket. Bár a hivatalos kiírás szerint a fesztivál 2024. május 17–19-én zajlik, Grecsó Krisztián már május 10-én megnyitja az események sorozatát, Egy életem címmel a sopronbánfalvi kolostorban tart életrajzi stand up estet.

Május 16-tól pedig a képzőművészek Sopron belvárosában, a Mária-szobor tövében felépülő művésznegyedben a közönség előtt alkotnak. A kezeik nyomán megszülető hatalmas, szív alakú szobrok, a hűség szimbólumai. Ezeket jótékony céllal értékesítik, és a tervek szerint a jövőben Sopron intézményeit díszítik majd. Arról, hogy az egyes művekből befolyt bevételből milyen ügyeket támogatnak a vásárlók, maguk az alkotók döntenek.

Sopronban május közepén tehát pezsgő élettel telnek meg a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, a Lövérek terei. A rendezvénysorozaton többek között fellép

Az idén 25 éves Index május 11-én 16 órától Sopronban, a Deák Étteremben a 70 éves Eperjes Károllyal, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával beszélget egy rendhagyó arútluK podcaston. A beszélgetést rögzítjük, így aki lemaradna róla, az Index felületein megnézheti, meghallgathatja.

Puzsér Róbert pedig Sebestyén Balázzsal vív szópárbajt Sopronban 2024. május 12-én, a Liszt Ferenc Kulturális Központban 18 órától.

Aki lemaradt volna az arútluK podcast előző adásáról, vagy újra meghallgatná a beszélgetést, az ide kattintva megteheti. Ha nem akar lemaradni az arútluK műsorairól, iratkozzon fel az Index felületein elérhető csatornákra!

(Ez a szerkesztőségi tartalom a SopronFest közreműködésével jött létre.)

(Borítókép: Ef Zámbó István, Mészáros Antónia, Loebenwein Norbert, Kadarkai Endre és F. Tóth Benedek. Fotó: Fekete Tímea / Index)

Rovatok