Index Vakbarát Hírportál

Vér nem folyt, de megkóstolta egymást Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs

2024. május 15., szerda 10:27

Sopronban, a SopronFesten élő podcastbeszélgetésen találkozott Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs, a magyar média két fenegyereke. Eszmecseréjüket kamerák is rögzítették, és ez így már vodcast. Most meg is nézheti, a 25 éves Index a SopronFest közreműködésével bemutatja.

A fehér sarokban (ruhában) Sebestyén Balázs, a fekete sarokban (ruhában) Puzsér Róbert. Így ült egymással szemben a két médiaszemélyiség a színpadon, ezzel is jelezve, hogy itt azért nem sima alákérdezések és puha válaszok szemtanúi lehetünk, hanem igazi csörte várható.

Nem is kellett sokáig várni az ütésváltásra, hiszen Sebestyén Balázs a bemelegítő kérdéseket és válaszokat követően így szólt:

Most megértettem, mi a baj. Valójában te az lehettél az iskolában, akit bezártak a szekrénybe, és én voltam az, aki bezárt.

A műsorvezető mindezt arra felelte, hogy Puzsér Róbert a nagyközönség előtt a maga sajátos felütéseivel arra próbált választ kapni, hogy mi is a sebestyénbalázsság esszenciája.

Sebestyén Balázs szerint nincs itt valódi bántalmazás

Sebestyén Balázs azonban olyannyira beleállt a válaszokba – elismerve, hogy rádiósként persze hogy szerepelnek, és olykor túl is tolják a dolgokat, de csakis azért, hogy reggelente 1,5 millió embernek meghozzák az életkedvét –, hogy nem fogta vissza magát, és ezt mondta Puzsér Róbertnek:

Ha elolvasom a véleménycikkeidet, a kritikáidat, legalább harmincszor – ha nem harmincötször – több embert alázol porrá, szégyenítesz meg és pusztítasz el verbálisan, 3500 karakterben.

Persze azt is elmondja Sebestyén Balázs, hogy nincs itt valódi bántalmazás, ez csupán csipkelődés, „röhögünk a celebeken, görbe tükröt mutatunk”.

Puzsér Róbert elővette Sebestyén Balázs régi bűnét

Puzsér Róbert erre megidézte Sebestyén Balázs egyik régi „bűnét”, lényegében még a XX. századból, amikor egy műsorban megszégyenített egy lányt:

Itt van ez a playboy, ez a burzsoá kölyök, aki tinédzser fejjel tévé-műsorvezető, tévésztár, és odamegy egy csajhoz, akinek az az összes bűne, hogy egy »kis dagadt g*ci«. És ott őt élve boncolja, megszégyeníti.

Ezt követően Puzsér Róbert azt a kérdést is Balázsnak szegezte, hogy azóta ezt a lányt megkövette-e, bocsánatot kért-e tőle.

Balázs erre így felelt:

Ez borzasztó hiba volt. Gyerekek voltunk, fiatalok voltunk, mindenféle felelősségvállalás nélkül kiküldtek minket egy kamerával. Őrjöngő kamaszok, akik a saját gyerekkorukat, a felnőtthiányukat, a szeretethiányukat valakin valahogyan megpróbálják leverni. Ez olyan dolog, amit nem tudsz igazából jóvátenni.

Majd arról is beszélt, hogy az életútja azonban azt mutatja, hogy ezeket az időket messze maga mögött hagyta, és közel az ötvenhez már sok mindent másként lát és él meg, és egész létével, médiajelenlétével azt igazolja, hogy muszáj változni, fejlődni. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy a megszégyenített lányt azóta sem kereste meg.

Ezt követően a beszélgetésük elmélyült, munka és magánélet kettősségéről is szó esett, valamint arról is, hogy 

A felvétel 2024. május 12-én készült Soporonban. A SopronFest másik vodcastbeszélgetése a 70 éves Eperjes Károllyal készült, aki lemaradt róla, ide kattintva megnézheti. 

Márciusban hivatalosan is bemutatták Puzsér Róbert Metafizika című könyvét, amely ide kattintva meg is vásárolható.

(Borítókép: Sebestyén Balázs és Puzsér Róbert. Fotó: Rombai Péter / Sopron Média)

Rovatok